Sodexo a dat startul orelor de educatie pentru sanatate din programul Sa crestem sanatosi!

sodexo-sa-crestem-sanatosi_octombrie-2016-1 Sodexo a dat startul orelor de educatie pentru sanatate din programul Sa crestem sanatosi!, printr-o actiune desfasurata la Liceul Teoretic „Radu Popescu” din Popesti Leordeni, judetul Ilfov. Programul este dedicat elevilor din clasele primare (clasele 0-IV), in cadrul caruia acestia invata principiile unui stil de viata echilibrat, tinand cont de importanta nutritiei, a igienei si a miscarii. Pana la finalul anului scolar in curs, programul va fi implementat in mai multe scoli din tara pentru 2.000 de copii.

Peste 315 elevi din clasele 0 – IV ale Liceului Teoretic „Radu Popescu” participa la curssodexo-sa-crestem-sanatosi_octombrie-2016-2uri sustinute de studentii de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si de voluntarii Sodexo, in cadrul carora invata cum sa creasca sanatos. Elevii aprofundeaza prin joc reguli alimentare si notiuni de baza despre nutritie si miscare,sunt implicati in demonstratii ale metodelor corecte de mentinere a igieniei si sanatatii, la scoalasi acasa,si exerseaza actiunile de oferire a primului ajutor in caz de accidente minore la scoala.

codruta-pisa-public-affairs-csr-director-sodexo-romaniaFiecare actiune implementata in cadrul programului Sa crestem sanatosi!  are in prim plan cresterea si dezvoltarea sanatoasa a copiilor. Ne propunem sa ii familiarizam pe cei mici cu notiunile esentiale desprestil de viata echilbrat.Consideram ca obiceiurile sanatoase trebuie deprinse inca din copilarie si sunt absolut necesare unei dezvoltari armonioase. Anul acesta, am extins aria de actiune a programului si am inclus componentele de igiena, miscare si de prim ajutor. Alaturi de noi avem studentii de la Medicina care dau orelor de nutritie o interactivitate deosebita, ajutadu-i pe copii sa fie mai receptivi la informatiile primite”, a declarat Codruta PISA, Public Affairs & CSR Director, Sodexo Romania.

Alaturi de cursurile de educatie pentru nutritie si stil de viata sanatos, cele mai recente actiuni ale programului Sa crestem sanatosi! sunt initiativele Un Mar pe zi, Mananc sanatos la scoala si retiparirea Ghidului de Nutritie pentru copii, elaborat impreuna cu medicii nutritionisti de la Medicover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *