Orbis, partenerul strategic al AccorHotels, creștere de 11,1% a profitului

orbis-hotelOrbis, partenerul strategic al AccorHotels în regiune, a înregistrat o creștere de 11,1% a profitului brut (EBITDAR), comparativ cu rezultatele primelor 9 luni ale anului 2015. Indicatorul EBITDA operațional s-a ridicat pană la 69,4 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 15% față de anul precedent. Orbis a obținut o creștere semnificativă și la nivel operațional, ce se reflectă în evoluția indicatorului RevPAR (venituri pe cameră disponibilă) cu +11% pană la 39,3 euro, pentru întregul grup.

Acest rezultat bun a fost obținut, datorită creșterii cu +8,1% a tarifului mediu al camerei, precum și prin creșterea gradului de ocupare, și a fost vizibil în toate țările din regiune. În cel de-al treilea trimestru al anului curent, Grupul a celebrat deschiderea a două hoteluri proprii: ibis Gdansk Stare Miasto (120 camere) și Mercure Cracovia Stare Miasto (200 camere), ambele beneficiind de certificare verde din partea BREEAM, ceea ce conferă Orbis o poziție de pionier în Polonia, pe acest segment. Echipa de dezvoltare a companiei a semnat patru noi contracte de management sau franciză pentru hoteluri din Polonia, România și Estonia ce cumulează peste 600 de camere. Planul de dezvoltare al Orbis rămâne solid, cu 27 de hoteluri (3.100 camere) ce urmează să se deschidă până în 2020.

Orbis Hotel Group, cea mai mare rețea hotelieră din Europa de Est și unicul licențiator în regiune pentru toate brandurile AccorHotels, a anunțat recent, împreună cu partenerul său de dezvoltare FAB Industry, începerea lucrărilor de construcție la primul hotel ibis Styles din Romania, la Arad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *