Unirii View a început lucrările de construire

time-capsule-unirii-view-2Lucrările de construire a proiectului Unirii View, turnul de birouri de 18,000 metri pătrați (m2) ce va domina centrul Bucureștiului, au început pe 25 octombrie și au ca dată de livrare trimestrul al doilea al anului 2018. Aflată pe bulevardul Corneliu Coposu, la 3 minute distanță de Piața Unirii, clădirea de 18 etaje va fi cel mai important proiect de birouri din zona Unirii, recunoscută ca și Kilometrul 0 al Capitalei în ceea ce privește legăturile de transport și conexiunile cu toate sectoarele orașului. Cu o investiție totală estimată la aproximativ 33 de milioane de euro, Unirii View va fi o clădire de birouri de clasa A, în formă de poligon, cu 17 etaje superioare, un parter cu spații de retail dedicate serviciilor si facilităților pentru chiriași, precum și o parcare subterană cu 3 niveluri.

Clădirea va avea o suprafață închiriabilă de 1,131 m2 pe fiecare etaj. Unirii View este una dintre clădirile din București cu cel mai eficient etaj, având o lățime de 12 m între fațadă și nucleul clădirii, fără stâlpi sau alte elemente de structură. Această performanță, unică mai ales prin prisma unei clădiri de tip turn, a fost obținută cu ajutorul unor tehnici inovatoare de post-tensionare. De asemenea, designul și atmosfera clădirii amintesc de clădirile clasice de birouri din centrul New York-ului, de la arhitectura unitară și până la spațiul interior fără coloane de sustinere, ce permite o amenajare eficientă, cu opțiuni variate.

Clădirea beneficiază de suprafețe vitrate generoase, ferestrele înalte din podea până în tavan oferind o panoramă de 360 de grade asupra orașului. Unirii View este poziționată strategic în Piața Unirii, cea mai mare zonă comercială și principalul hub de transport al Capitalei, fiind deservită de stația de metrou Piața Unirii, 4 linii de tramvai, 9 linii de autobuz și o linie expres către aeroport, care, practic, asigură conexiunea facilă și confortabilă cu toate zonele din oraș. Imaginea este completată de cele peste 360 de locuri de parcare (161 în incinta clădirii și alte 200 de locuri în parcarea Unirea Shopping Center, cu opțiune de extindere în viitor). De asemenea, clădirea va fi certificată conform normelor internaționale BREEAM, având numeroase sisteme ce facilitează confortul ocupanților și asigură o funcționare sustenabilă. Antreprenorul general desemnat pentru Unirii View este Bog’Art, una dintre cele mai respectate companii de construcții din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *