UniCredit Bank continuă demersurile de digitalizare începute pe segmentul de persoane fizice

mpos-unicreditConsecventă strategiei asumate pentru digitalizarea activităţii sale, în contextul căreia în ultima perioadă a lansat mai multe produse inovatoare pentru clienţii persoane fizice, UniCredit Bank extinde aceste demersuri de digitalizare şi către segmentul de întreprinderi mici şi mijlocii (IMM). Astfel, pentru clienţii IMM, banca a dezvoltat şi oferă noi produse şi servicii cu un grad ridicat de digitalizare: Mobile POS şi Mobile B@nking. UniCredit Bank vine în întâmpinarea antreprenorilor și lansează Mobile POS (mPOS), un produs prin care clienții pot beneficia de simplificarea procesului de plată cu cardul, în condiții de securitate deplină. Aceasta este o metodă accesibilă companiilor care au nevoie de mobilitate și rapiditate în procesele de tranzacționare, precum cele care acţionează în domeniul de curierat, de catering, comerţ stradal, centre expoziţionale, restaurante etc.

“Digitalizarea activităţii UniCredit Bank este un proces ambiţios, pe care l-am demarat deja pentru clienţii persoane fizice – îmbunătăţind substanţial website-ul băncii, www.unicredit.ro, şi aplicaţiile de Online şi Mobile Banking. Extindem acest proiect, prin care ne dorim să devenim un jucător de top în zona retail-ului bancar digital, prin lansarea de noi servicii şi produse adresate, de această dată, clienţilor IMM. Mobile POS şi noua aplicaţie de Mobile B@nking sunt produse cu grad ridicat de noutate pe piaţă, menite să ofere clienţilor din acest segment o experiență mai plăcută și o interacţiune mai ușoară cu banca”, a declarat Septimiu Postelnicu, Şeful Diviziei de Retail în cadrul UniCredit Bank.

Mobile POS este un dispozitiv cu o dimensiunea redusă, care facilitează plata cu cardul prin intermediul dispozitivelor mobile, precum telefoane inteligente și tablete. Spre deosebire de un POS standard, Mobile POS pune la dispoziția utilizatorului o aplicație intuitivă care permite efectuarea de tranzacții direct de pe telefon sau tabletă. Mobile POS se conectează la dispozitivele mobile (telefoane inteligente şi tablete) utilizând protocolul Bluetooth. Mobile POS este utilizat doar pentru citirea cardurilor și introducerea PINului. Acesta acceptă tranzacţii contacless, cu chip și bandă magnetică. Chitanța rezultată în urma tranzacțiilor poate fi trimisă prin SMS sau email utilizatorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *