RCS RDS si Cable Communications Systems au finalizat refinantarea grupului

serghei-bulgac-presedinte-ca-director-general-rcs-rdsRCS & RDS S.A. si Cable Communications Systems N.V. au finalizat cu succes refinantarea grupului printr-o emisiune de obligatiuni in valoare de 350 milioane EUR si un imprumut sindicalizat in valoare de pana la 1,687 miliarde RON. Emisiunea de obligatiuni in valoare de 350 milioane euro de catre Cable Communications Systems, societatea mama a RCS&RDS, s-a facut cu scadenta in 2023 si la o dobanda anuala de 5%. Emisiunea de obligatiuni este garantata de RCS & RDS. Data de 26 octombrie 2016 este stabilita ca data de emisiune a obligatiunilor, acestea urmand sa fie admise ulterior la tranzactionare pe Bursa de Valori din Irlanda (Irish Stock Exchange). Consortiul de banci care a intermediat emisiunea a fost format din: J.P. Morgan, Citibank, Deutsche Bank, ING Bank, Societe Generale, UniCredit, BT Capital Partners si Raiffeisen. O alta componenta a tranzactiei a constat in contractarea de catre RCS & RDS S.A. a unui credit sindicalizat in valoare totala de pana la 1,687 miliarde RON, format din trei facilitati de credit.

Bancile finantatoare ale contractului de imprumut sunt: Citibank, Banca Transilvania, BRD – Groupe Société Générale, ING Bank, Raiffeisen si UniCredit. Sumele obtinute ca urmare a acestor doua operatiuni de finantare au fost folosite pentru rambursarea anticipata a obligatiunilor in valoare totala de 450 milioane EUR cu dobanda anuala de 7,5% emise de Cable Communications Systems in 2013, precum si unor facilitati contractate de RCS & RDS S.A. in 2015 si, respectiv, 2016.

“In anul 2013 am debutat cu o emisiune de obligatiuni pe piete internationale, o adevarata premiera la acel moment. Intre timp, investitorii s-au familiarizat cu grupul permitandu-ne sa reducem cu o treime costurile cu dobanda. De asemenea, bancile noastre partenere ne-au ajutat sa realizam una dintre cele mai mari finanatari in lei de pe piata bancara din Romania. Durata de 7 si respectiv 5 ani a finantarilor arata increderea pietei financiare in grupul nostru si planurile noastre de dezvoltare. Stabilitatea acestei finantari pe termen lung ne va ajuta sa oferim in continuare servicii performante, de calitate, la preturi competitive. Le multumim clientilor nostri pentru increderea in serviciile furnizate de companie.”, a declarat Serghei Bulgac, Director General si Presedintele Consiliului de Administratie al RCS & RDS S.A.

Avocatii emitentului au fost Freshfields Bruckhaus Deringer si PeliFilip. Bancile finantatoare au fost consiliate de Cleary Gottlieb, Steen & Hamilton, Linklaters, Clifford Chance si Kinstellar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *