Compania Enel, admisa in „ A-List ” intocmită de Carbon Disclosure Project

enelCompania Enel a fost admisa în lista exclusivistă “A-list” întocmită de Carbon Disclosure Project, indicele cel mai utilizat pe scară largă pentru a ghida investitorii către companiile care au demonstrat cea mai mare conștientizare a problemelor legate de schimbările climatice. Acest premiu prestigios a fost prezentat astăzi la CDP Italia Climate Leadership Awards, care a avut loc la Milano, la sediul Intesa Sanpaolo.

“A-List” întocmită de CDP include companii selectate din circa 2.000 de participanți din întreaga lume care ies în evidență pentru eficacitatea strategiei lor de a profita de oportunități și de a gestiona riscurile legate de schimbările climatice. Punctajul pentru includerea în indice ia în considerare exhaustivitatea și transparența informațiilor furnizate privind emisiile de gaze cu efect de seră. În acest an, admiterea la “A-list” a recompensat companii precum Enel, care au stabilit obiective obligatorii pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, la nivelurile impuse de știință (“science-based”).

Includerea în indicele CDP este o încă o confirmare importantă a strategiei Enel de combatere a schimbărilor climatice și progresul către o economie cu emisii reduse de carbon, subliniată de obiectivul Grupului de a deveni coalitia-pentru-sanatatea-femeiineutru din punct de vedere al carbonului până în 2050.

„Schimbările climatice reprezintă, probabil, provocarea cea mai importantă cu care se confruntă lumea de astăzi. Includerea Enel în “A-list” întocmită de CDP este o recunoaștere în plus a contribuției noastre pozitive în abordarea acestei provocări-cheie. La fel este și poziția noastră în cadrul Global Compact al Organizației Națiunilor Unite, unde se abordeaza o gamă largă de probleme de durabilitate, cu propuneri concrete. „Acesta este un semnal suplimentar pentru lumea afacerilor că strategia de sustenabilitate a unei companii este strâns legată de ambițiile sale industriale: în cazul nostru, inovarea tehnologică, dezvoltarea energiilor regenerabile, eficiența sporită în generarea termică și digitalizarea rețelelor noastre, toate adresând lupta împotriva schimbărilor climatice.” a declarat Francesco Starace, CEO-ul grupului Enel.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *