CNIPMMR a organizat Topul Național al Firmelor

imm-topul-firmelorÎn data de 25 octombrie 2016, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relației cu mediul de afaceri, a organizat cea de-a XXIV-a ediţie a “Topului Naţional al Firmelor Private din România”, cel mai amplu eveniment anual dedicat mediului de afaceri din România ce asigură recunoaşterea meritelor întreprinzătorilor şi promovarea celor mai performante întreprinderi. Pentru a doua oară concomitent cu TOP-ul, cu sprijinul Băncii Transilvania, s-a desfăşurat “Târgul Serviciilor/Produselor de Excelenţă pentru Întreprinderi” unde întreprinzatorii au avut posibilitatea participării cu un stand de prezentare şi promovare a produselor şi/sau serviciilor lor.

Printre personalităţile care au participat la festivitatea de premiere a întreprinzătorilor s-au numărat: Florin Jianu, Președinte al CNIPMMR, Dacian Cioloș, Prim-Ministru, Hans Klemm, Ambasadorul SUA la București, Costin-Grigore Borc, Viceprim-Ministru, Ministrul Economiei Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Dragoș Pîslaru, Ministru Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Anca Dana Dragu, Ministrul Finanțelor Publice, Peter Faross, secretar general UEAPME, Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu, Președinte de onoare al CNIPMMR.

La eveniment au participat peste 400 de persoane, fiind premiate 150 de societăţile comerciale situate pe primele 3 locuri în: Clasamentele Generale la nivel naţional, pe categorii: microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari, Clasamentul Naţional pe domenii de activitate – cod CAEN (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari) fiind acordate şi Premii pentru Execenţă în Afaceri. Premierea s-a făcut pe baza următoarelor criterii: performanţă globală, productivitate, cifră de afaceri şi profit brut.

În cadrul cuvantului de deschidere al evenimentului, Florin Jianu, președinte al CNIPMMR a precizat “Profitand de prezenta reprezentantilor Guvernului, este necesar sa evidentiem propunerile mediului de afaceri pentru imbunatatirea ecosistemului antrerenorial romanesc, cum sunt masurile preventive care sa faciliteze derularea activitatii IMM-urilor, legea debirocratizarii si legea preventiei fiind exemple importante. In acest sens, CNIPMMR a venit cu propunerea unui Program de Guvernare care raspunde nevoilor esentiale ale mediului. Romania este o tara cu un mediu antreprenorial dinamic, cu o contributie consistenta pentru economie. Fara valoarea adaugata pe care o aduc intreprinderile, nu ar exista o functionare corespunzatoare a celorlalte domenii: educatie, sanatate, aparare, etc. Astfel, sustinerea intreprinderilor trebuie sa se transforme intr-o preocupare permanenta atat pentru mediul guvernamental cat si pentru mediul non-guvernamental.”.

Prim Ministru Dacian Cioloș a precizat: “IMM-urile reprezinta un pilon important in economia din Romania. Ei sunt cei care aduc banii la bugetul de stat, bani care asigura posibilitatea de a plati pensile, asigura bugetul administratiei si creeaza dimamica mediului de afaceri. Nu este sufficient sa avem crestere economic ape hartie, ea trebuie sa fie simtita si de mediul de afaceri. Dorim sa asiguram predictibilitatea mediului de afaceri si continuarea politicilor incepute de Guvernul anterior adaugand o serie de masuri de imbunatatire care au fost sugerate de mediul de afaceri. De asemenea, debirocratizarea trebuie sa continue prin simplificari legislative facute intr-un mod inteligent, masurile preentive trebuie sa predomine, nu cele punitive.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *