Bacău și Constanța se dueleaza pentru titlul de Capitala Tineretului din România și pentru premiul de 50.000 de euro

capitala-tineretului-din-romaniaBacău și Constanța sunt orașele care au rămas în competiția pentru titlul de Capitala Tineretului din România și, implicit, pentru premiul în valoare de 50.000 de euro, care va fi oferit orașului câștigător. Următoarea Capitală a Tineretului din România va fi anunțată în data de 13 noiembrie, la Timișoara.

Orașul câștigător va purta titlul de Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2017-1 mai 2018. Premiul, in valoare  de 50.000 de euro, va fi acordat de initiatorii programului: Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația SHARE Cluj-Napoca, Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR).

„Capitala Tineretului din România” este un program care funcționează pe principii similare cu „Capitala Europeană a Tineretului”. Obiectivul programului Capitala Tineretului din România este să elaboreze strategii de dezvoltare locale pentru tineri și să-i implice activ în procesele decizionale din orașele lor pe teme ce țin de educație, cultură, politică demografică și alte domenii de interes pentru ei. De asemenea, își propune să stimuleze autoritățile publice locale și companiile private să susțină și să se implice în implementarea proiectelor propuse în cadrul programului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *