Romanii pot traversa tara conducand eco pe axa Arad – Bucuresti – Constanta

kaufland-masini-electriceRenovatio, Kaufland Romania si Volkswagen au dat startul primei editii a caravanei Electric Drive, care marcheaza finalizarea retelei publice de alimentare rapida a masinilor electrice pe axa Arad-Bucuresti-Constanta. Aceasta este prima retea publica de statii de incarcare rapida pentru masini electrice. Reteaua care traverseaza Romania de la Sud-Est la Vest a devenit functionala cu sase luni mai devreme decat termenul anuntat initial.

Sase echipaje, formate din Lucian Mandruta si Andrei Secretianu, George Buhnici si Marian Andrei, Dragos Stoica, Costin Giurgea si Tudor Bratu, Oraan Marculescu, Alexandru Teodorescu au plecat vineri, 21 octombrie, din Bucuresti, pe traseul Pitesti – Ramnicu Valcea – Sibiu. Sambata dimineata, 22 octombrie, echipajele au plecat de la Sibiu spre Timisoara, pe traseul Sebes – Deva – Faget. Acestia au condus masini marca Volkswagen eGolf in cea mai lunga cursa cu masini electrice din Romania, pentru a demonstra ca noua infrastructura permite autonomie indelungata a unei masini eco si ca se poate conduce si in Romania cu responsabilitate fata de mediu.

Pe traseu, echipajele au folosit pentru alimentare statiile de incarcare ale retelei Renovatio e-charge, care sunt atat rapide (DC 50kW, care incarca 0-80% din capacitatea bateriei in aproximativ 30 de minute), cat si cu regim de incarcare normal (AC 22kW). Aceste statii sunt puse gratuit la dispozitia publicului larg in parcarile magazinelor Kaufland din orasele Arad, Timisoara, Deva, Sebes, Sibiu, Pitesti, Bucuresti si Constanta.

Pentru a incuraja initiativele de responsabilitate fata de mediu, Kaufland Romania va oferi un premiu echipajului care reuseste sa conduca cel mai eficient pe acesta ruta, oferind castigatorului suma de 5.000 de euro pentru a-i dona unei cauze sociale ce promoveaza mai departe sustenabilitatea.

valer-farcas-kauflandNe bucuram ca prima retea de statii publice de incarcare a masinilor electrice este complet functionala si putem ajuta astfel romanii sa conduca eco. Responsabilitatea fata de mediu este o prioritate pentru noi in tot ceea ce facem si vrem sa inspiram mai departe grija pentru mediu. De aceea, punem gratuit la dispozitia romanilor energie electrica in statiile din parcarile magazinelor Kaufland. De asemenea, le oferim autonomie tuturor celor care vor sa conduca eco, prin aceasta retea care acum traverseaza tara de la Sud-Est la Vest”, a declarat Valer Hancas, Manager Comunicare si Corporate Affairs Kaufland Romania.

bogdan-florea-brand-manager-volkswagenCine se gandeste la viitor, se gandeste si la redefinirea conceputului de mobilitate. Astfel ca, inca din 2015, Volkswagen, cu sprijinul Renovatio, a instalat prima statie de tip Quick Charge, CCS, din Romania, aceasta fiind disponibila tuturor clientilor Volkswagen. Eficienta modelului e-Golf se reflecta, desigur, si in buget, pentru ca, in comparatie cu propulsiile conventionale, cheltuielile de exploatare ale unui autovehicul electric sunt mult mai mici. La 100 de kilometri, e-Golf consuma 12,7 kWh/100km, deci doar 6.85 RON/100km (la un pret al energiei electrice de aproximativ 0,54 RON per kWh)”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen.

Pe langa finalizarea axei Constanta – Timisoara, Renovatio si Kaufland Romania pregatesc si deschiderea coridorului Bucuresti – Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea, care va fi finalizat pana la mijlocul anului viitor. Concomitent, isi propun si dezvoltarea culoarului Bucuresti – Iasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *