Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu-Bitanescu

afis-rodica-popescu-bitanescuTeatrul de Comedie si Primaria Municipiului Bucuresti prezinta, in perioada 1 si 5 noiembrie, Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu-Bitanescu.

Ce mare bucurie pentru mine, ce realizare profesională ca Festivalul de Dramaturgie să-mi poarte numele: Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu-Bitanescu. Între 1 și 5 noiembrie mi se joacă cele cinci piese scrise, regizate de mine, în care și joc, comediile: „Cinci femei de tranziție”, „Încă-i bine”, „Viață de cimitir”, „Triunghiul femeilor”, „Interesul poartă fesul”. Secretul succesului pieselor mele? Sunt simple și adevărate, relațiile personajelor sunt ca un nod gordian pe care spectactorii sunt invitați să-l desfacă și nu le va fi greu pentru că în piesele mele vorbesc despre ei, despre iubire, gelozie, trădare, credință, onoare, demnitate. Vă aștept cu nerăbdare la spectacolele mele și vă mulțumesc pentru că dumneavoastră, spectatorii, m-ați validat ca dramaturg”, a declarat Rodica Popescu Bitănescu.

Cu o cariera de peste o jumatate de veac, actrita Rodica Popescu Bitanescu este o legenda a teatrului si filmului romanesc. Incepand din 2000, maestra Rodica Popescu Bitanescu îşi regizează propriile comedii: “Cinci femei de tranziţie”, “Încă-i bine”, “Viaţa de cimitir”, „Triunghiul femeilor”, „Interesul poartă fesul”, toate jucate cu mare succes la public pe scenele din tara si din strainatate. Ca dramaturg, Rodica Popescu Bitanescu este apreciata atat de public cat si de critica, fiind considerata un reprezentant de seama al dramaturgiei contemporane. De altfel, Rodica Popescu Bitanescu este cel mai jucat dramaturg contemporan si cu piesele cele mai longevive.

Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu-Bitanescu va releva marea stea a teatrului romanesc in tripla ipostaza: de actrita, regizor si dramaturg. Spectacolele au loc la Creart – Sala Teatrelli, intre 1si 5 noiembrie.

Biletele se gasesc la Sala Teatrelli – Creart din Piata Alexandru Lahovari nr. 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *