Ministerul Transporturilor anunță lansarea apelurilor de proiecte aferente anului 2016

ey.sosea.drum.bucurestiMinisterul Transporturilor anunță lansarea, de către INEA, a apelurilor de proiecte aferente anului 2016, finanțate în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility) Comisia Europeană, prin Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele (INEA) a lansat în data de 3 octombrie apelul de proiecte aferent anului 2016, cu o alocare de 1,9 mld. euro pentru finanțarea proiectelor de interes comun din domeniul transporturilor. Data limită pentru depunerea proiectelor de către potențialii beneficiari, spre evaluare la INEA, este 7 februarie 2017. Alocarea pusă la dispoziție în cadrul apelului de proiecte 2016 este disponibilă pentru obiectivele de investiții finanțate din apelul de proiecte aferent Fondului de Coeziune (alocare 1,1 mld euro), precum și în cadrul apelurilor generale (0,8 mld euro).

România, care a avut o alocare inițială de 1,2 mld euro în cadrul Fondului de Coeziune, a reușit contractarea întregii sume disponibile prin apelurile de proiecte 2014 și 2015. Suma disponibilă în acest moment în apelul de coeziune este rezervată statelor membre care nu și-au consumat această alocare.

Totuși, propuneri de proiecte pot fi depuse și de către beneficiari români în cadrul apelului dedicat statelor membre care intră sub incidența politicii de coeziune, finanțarea acestora fiind posibilă în cazul în care vor exista state membre care nu își vor consuma alocarea națională disponibilă, iar proiectele vor fi evaluate pozitiv de către serviciile INEA. Alocarea disponibilă în cadrul apelului general este pusă la dispoziția tuturor statelor membre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *