Noi oportunități de finanțare pentru IMM-urile din România

golden-euroGrupul Băncii Europene de Investiții (BEI) și Guvernul României au semnat un acord de finantare, acesta fiind primul pas în implementarea inițiativei pentru IMM-uri. Programul are alocate 100 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), dar se estimează că, în combinație cu resurse adiționale de la Grupul BEI și programul Orizont 2020, acesta va mobiliza aproape 580 de milioane de euro constând în noi credite pentru IMM-urile românești și firmele nou înființate.

“IMM-urile românești sunt competitive și asigură marea majoritate a oportunităților de angajare din această țară. Ele au doar nevoie de un impuls suplimentar pentru a se extinde dincolo de piețele locale și a-și dezvolta capacitățile de cercetare și inovare. Inițiativa pentru IMM-uri le va ajuta să facă exact asta”, a declarat Jyrki Katainen, vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil pentru locuri de muncă, creștere economică, investiții și competitivitate.

“Sunt mândră să văd România în grupul fruntaș al statelor membre ce implementează Inițiativa și folosesc fondurile structurale și de investiții europene într-un mod inovator. Acest lucru reprezintă un răspuns concret la provocările cu care se confruntă în acest moment întreprinderile mici și mijlocii din România”, a adăugat comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *