Poşta Română şi eMAG extind serviciul PostCollect în 200 de oficii

harta-locatiiCompania Nationala Posta Romana dezvoltă parteneriatul cu  eMag  prin care operatorul naţional de servicii poştale livrează colete către clienţii retailerului online, prin intermediul serviciului PostCollect. Astfel, dacă în prezent numărul oficiilor poştale care furnizează acest serviciu a ajuns la 104, începând cu luna noiembrie, 200 de oficii operaţionale, la nivel naţional, vor sta la dispoziţia celor care vor dori să-şi ridice produsele comandate de la un punct fix, aflat în proximitatea domiciliului sau a locului de muncă.

Creşterea constantă a volumului de trimiteri prin serviciul PostCollect, în doar un an de la lansarea acestui produs, a dus la extinderea parteneriatului dintre Poşta Română şi eMAG. Dacă, în faza pilot, s-a început livrarea coletelor în doar două oficii poştale (Târgovişte şi Buzău), în etapa a doua, serviciul a devenit funcţional şi în oficiile din Bucureşti. În prezent, sunt operaţionale 104 oficii PostCollect în Bucureşti şi în 31 de judeţe, urmând ca, până la 3 noiembrie, să extindem serviciul în 200 de oficii amplasate în toate judeţele ţării.

„Rezultatele bune generate de produsul PostCollect demonstrează că Poşta Română are capacitatea de a se adapta rapid la schimbările de pe piaţa serviciilor poştale şi de a-şi extinde cota de piaţă pe segmentul comerţului online. Strategia companiei vizează dezvoltarea acestui serviciu în toate cele peste 800 de oficii poştale cu acces VPN”, a declarat Alexandru Petrescu, Directorul General al Poştei Române.

În cadrul serviciului PostCollect, operatorul naţional de servicii poştale preia, sortează şi livrează coletele partenerului la sediul subunităţilor poştale participante, în funcţie de alegerea clientului. Aceasta poate fi făcută printr-un singur click, pe site-ul retailerului. Toate unităţile selectate au ghişee special dedicate acestui serviciu, cu program extins – seara şi în weekend.

Expediţiile eMAG sunt monitorizate în sistem Track&Trace pe tot parcursul lor, de la prezentare, până la livrare. Destinatarii sunt avizaţi de către eMAG, printr-un SMS, în momentul în care coletele sunt predate Poştei Române. După sosirea coletului la punctul de livrare, destinatarii sunt anunţaţi, tot prin SMS, că expediţia este disponibilă pentru ridicare la sediul oficiului poştal. Livrarea coletelor se face la sediul oficiilor poştale prin intermediul ghişeelor dedicate şi vizibil semnalizate, clientul având opţiunea deschiderii coletului pentru verificarea conţinutului. Conform contractului încheiat, Poşta Română poate păstra coletele avizate în oficiile poştale timp de 7 zile calendaristice, de la data preluării lor de la eMAG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *