Lakshmi Mittal: ArcelorMittal își menține angajamentul față de Galaţi și România

lakshmi-mittal-arcelormittalLakshmi Mittal, președintele ArcelorMittal, a anunțat că grupul siderurgic va continua să investească în combinatul de la Galați, suplimentar față de cele 400 de milioane de euro investite deja din 2009, până în prezent. El a adresat o scrisoare deschisă angajaților:

„ArcelorMittal își menține angajamentul față de Galaţi și România și va continua să investească în producţia de oţel, în plus față de la cele 400 milioane de euro deja investite în Combinatul de la Galați, începând cu anul 2009. Octombrie 2016 reprezintă un moment important în istoria ArcelorMittal Galați. În urmă cu 50 de ani, prima tablă groasă a fost produsă aici și livrată către client. Ca o fericită coincidență, în 2016 sărbătorim alte două evenimente: 10 ani de când a fost creat ArcelorMittal și a devenit liderul global al industriei oțelului, dar și 15 ani de când Mittal Steel a achiziționat Combinatul din Galați”, a spus Lakshmi Mittal.

„Știu cu claritate că oamenii de la Galați au reușit, în cele cinci decenii, să treacă peste greutăți și – cu profesionalism, cu abnegație și curaj – să asigure continuitatea producției de oțel”. „Calitatea oamenilor a fost unul dintre motivele esenţiale care au stat la baza preluării unității de la Galați de către Mittal Steel, în 2001. În anii ce au urmat, am trecut împreună prin numeroase provocări. După o perioadă relativ bună, a venit momentul – cheie din 2008, când schimbări structurale au apărut în domeniul nostru, în urma crizei financiare globale şi a schimbării de paradigmă în cererea de oţel (…) După mulți ani de eforturi și o remarcabilă muncă în echipă, putem vedea primele rezultate pozitive ale transformării fundamentale a ArcelorMittal Galați. Sunt pe deplin conştient de schimbările şi eforturile pe care le-aţi făcut pentru ca situaţia să se îmbunătăţească”, a declarat Președintele ArcelorMittal.

“Noi vă vom sprijini în aceste eforturi constante. ArcelorMittal își menține angajamentul față de Galaţi și România. Unul dintre avantajele majore de a face parte dintr-o companie globală este acela de a avea dimensiune și domeniu de aplicare, ceea ce înseamnă că know-how-ul unităților noastre din întreaga lume poate fi adus la Galați. Vom continua, de asemenea, să investim în producţia de oţel, în plus față de la cele 400 milioane de euro deja investite în Combinatul de la Galați, începând cu anul 2009”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *