Habitat for Humanity și Kaufland România au oferit sprijin sinistraților din Galați

kituri-de-interventie_galatiSute de familii din județul Galați și-au pierdut toată agoniseala de o viață în urma inundațiilor de săptămâna trecută. Asociația Habitat for Humanity România și Kaufland România au venit în sprijinul a 120 de familii din Pechea ale căror locuințe au fost distruse, prin distribuirea de kituri de intervenție rapidă.

Kiturile de intervenție conțin uneltele necesare pentru ca oamenii să scoată apa și mâlul din locuințe și să înceapă primele reparații. Evacuarea apei din locuințe se va putea face mult mai repede și cu sprijinul pompelor de evacuare puse la dispoziție de Grundfos Pompe România.

Sprijinul oferit celor 120 de familii lovite de inundații este posibil datorită unui parteneriat mai larg dintre Habitat for Humanity România și Kaufland România. În luna martie, cele două organizații au lansat “Consolidăm comunități”, proiect de prevenție și intervenții pentru diminuarea riscurilor în caz de dezastre naturale și domestice.

Pe lângă un stoc de 300 de kituri de intervenții, Kaufland România finanțează prin acest proiect și:

  • Traininguri pentru 3.000 de elevi de liceu. Aceștia învață, prin simulări și jocuri, comportamentul ce trebuie avut înainte și după producerea dezastru;
  • Eliminarea impovizațiilor ce pun în pericol viața și locuințele a 400 de familii ce trăiesc în zone defavorizate, prin reparații ale instalațiilor de încălzire și electrice.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *