ERA PARK Iași anunță extinderea proiectului cu o suprafață închiriabilă de 30.000 de metri pătrați

oana-iliescu-managing-director-dtz-echinoxArgo Capital Property, unul dintre cei mai mari proprietari, operatori și dezvoltatori de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, anunță extinderea centrului comercial ERA Park din Iași cu o suprafață închiriabilă de 30.000 de metri pătrați. Valoarea totală a investiției este estimată la 33 de milioane de Euro. Compania DTZ Echinox a fost desemnată de către Argo Capital Property consultant pentru întregul proces de repoziționare și extindere a proiectului. ERA PARK Iași este unul dintre cele mai mari centre comerciale din regiunea de nord-est a României. Acesta este situat în vestul municipiului Iași și se adresează unui număr de aproximativ 350.000 de locuitori din oraș si împrejurimi, atragând clienți din întreaga regiune. Încă de la început, scopul principal al proiectului a fost integrarea în rutina zilnică a locuitorilor orașului Iași. Astfel, Era Park s-a implicat în viața socială și culturală a comunității ieșene prin organizarea cu regularitate a numeroase activități de divertisment.

„Iași este unul dintre cele mai dinamice orașe regionale. Acesta a devenit al doilea oraș regional pe piața de birouri, companii internaționale precum Oracle, Amazon, Xerox sau UniCredit luând decizia de a deschide sau a-și extinde operațiunile din oraș. În plus, Iașiul a fost, anul trecut, al doilea oraș din România ca număr de locuințe livrate, după București. Contextul favorabil este completat și de evoluția pozitivă a sectorului de retail, în general, și din Iași, în particular. Pe parcursul celor 8 ani de la inaugurare, Era Park și-a consolidat poziția comercială, iar procesul de extindere început de Argo Capital Management Property reprezintă un pas firesc.”, a declarat Oana Iliescu, Managing Director DTZ Echinox.

Centrul comercial este situat la câteva minute de centrul orașului și beneficiază de numeroase mijloace de transport în comun pentru un acces cât mai facil. De asemenea, legătura dintre Păcurari și o zonă intens populată, precum cartierul Alexandru, este cu atât mai eficientă prin redarea în folosință a podului care leagă cele două regiuni. Proiectul dispune și de o parcare de 3.500 de locuri. Anul 2016 a fost de departe cel mai bun pentru Era Park Iasi în ceea ce privește numărul de vizitatori și cifra de afaceri a chiriașilor. Cu toate acestea, considerăm că proiectul nu si-a atins deocamdată potențialul maxim și mai poate fi dezvoltat. Evoluția pozitivă a centrului comercial nu este influențată numai de dezvoltarea zonei (Păcurari și Valea Lupului) în special în ultimul deceniu, ci și de îmbunătățirea ratei de ocupare a forței de muncă și a puterii de cumpărare din Iași, viitorii chiriași identificând o oportunitate pentru extinderea ulterioară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *