Fundația Vodafone sustine renovarea secției de Neonatologie a Spitalului Constanța

gala-fundatiei-vodafone-romania-14Fundația Vodafone România și-a anunțat sprijinul pentru renovarea secției de Neonatologie a Spitalului Județean Constanța, prin dublarea sumei strânse în campania națională de strângere de fonduri care va fi organizată de Asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi. Anunțul a fost făcut de Ravinder Takkar, Președinte și CEO Vodafone România, în cadrul Galei Anuale a Fundației Vodafone România. Suma necesară pentru renovare este de 1,3 milioane de euro.

În cadrul Galei Anuale, Ravinder Takkar a adăugat că Fundația Vodafone România va oferi și o soluție de telemedicină ce va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului și să transmită informații medicale vitale ori să organizeze video-conferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate. Prima astfel de soluție de telemedicină a fost implementată cu ajutorul Fundației Vodafone România la Spitalul Marie Curie din București. Fundația a finanțat cu 1,4 milioane de euro construirea noii clădiri de patru etaje a spitalului Marie Curie în care sunt îngrijiți copiii nou-născuți, în cadrul unui proiect inițiat de Asociația Inima Copiilor.

În cei 18 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.000 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei și serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 23 milioane de euro în proiectele desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *