OMV Petrom a dat startul unei noi editii in competitia de proiecte „Idei din Tara lui Andrei”

petrom-idei-din-tara-lui-andreiOMV Petrom a dat startul unei noi editii in competitia nationala de proiecte „Idei din Tara lui Andrei”, sustinand initiativele cu impact pe termen mediu si lung care ofera solutii pentru dezvoltarea educatiei profesionale si pentru protectia mediului. Aflat la a cincea editie, programul ofera granturi in valoare totala de 150.000 de euro si se adreseaza persoanelor fizice, organizatiilor nonguvernamentale, institutiilor de invatamant si altor institutii publice din orice localitate din Romania. Acestea se pot inscrie in competitie pana pe 17 noiembrie, pe www.taraluiandrei.ro, la sectiunea Idei din Tara lui Andrei. Proiectele castigatoare pot primi finantare de pana la 5000 de euro sau 15000 de euro.

Pana in prezent, prin intermediul competitiei, OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de 550.000 de euro pentru peste 60 de proiecte.

Mona_Nicolici_PetromStim ca pentru a ajunge pe drumul potrivit, o idee buna trebuie sa fie sustinuta. De aceea, OMV Petrom sprijina, pentru al patrulea an la rand, oamenii cu initiativa care vor sa faca o schimbare in comunitatea lor. Asteptam tot mai multi romani sa inscrie proiecte care vor contribui la dezvoltarea celor doua domenii prioritare pentru noi: invatamantul profesional si mediul”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Anul acesta in competitie vor fi acceptate ideile care vizeaza urmatoarele doua domenii:

  • educatie profesionala –proiecte care contribuie la dezvoltarea educatiei profesionale si tehnologice din Romania, imbunatatesc actul educational,  imbogatesc baza materiala si incurajeaza dezvoltarea competentelor elevilor si profesorilor;
  • mediu – proiecte care promoveaza un comportament cumpatat, prin folosirea in mod responsabil a resurselor naturale si a inovatiei pentru protectia si valorizarea mediului inconjurator (inclusiv activitati de ecologizare si extindere a spatiilor verzi).

Proiectele inscrise in editia din 2016 a competitiei vor trece prin doua etape de evaluare:

  • votul public se va desfasura in perioada 23 noiembrie – 1 decembrie 2016 si va reprezenta 30% din punctajul final;
  • evaluarea juriului va avea loc intre 23 noiembrie 2016 – 6 decembrie 2016. Juriul „Idei din Tara lui Andrei” va analiza proiectele inscrise, iar evaluarile lor vor reprezenta 70% din totalul punctajului.

Castigatorii vor fi anuntati pe 7 decembrie 2016 in urma punctajului obtinut din votul public si evaluarea juriului. Proiectele inscrise in competitia „Idei din Tara lui Andrei” sunt evaluate de un juriu format din  specialisti in educatie si probleme de mediu, bloggeri, jurnalisti, reprezentanti ai unor ONG-uri, precum si ai OMV Petrom.

In editia din 2015, au fost alese 19 proiecte castigatoare care au devenit realitate pentru 17 judete din Romania: Arges, Bacau, Brasov, Caras Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Harghita, Maramures, Olt, Satu Mare, Salaj, Teleorman si Vrancea. Acestea au contribuit la solutionarea unor probleme locale din sfera educatiei, mediului si dezvoltarii comunitare.

Pentru detalii, click AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *