Enel a început construcția parcului eolian Rock Creek

enelEnel, prin filiala Enel Green Power North America, a început construcția parcului eolian Rock Creek, acesta fiind primul proiect al Enel în statul Missouri. Parcul eolian este deținut de o filială a EGPNA denumită Rock Creek Project Wind LLC și este situat în Atchison, Missouri. Complet operațional, Rock Creek va genera aproximativ 1.250 GWh pe an – echivalentul necesarului de consum energetic al peste 100.000 de gospodării americane – evitând emisia a circa 900 de mii de tone de CO2 în fiecare an.

„Începerea lucrărilor de construcție la un alt proiect eolian în SUA consolidează investițiile noastre importante și dezvoltarea pe piața din SUA”, a declarat Rafael Gonzalez, directorul pentru America de Nord al Enel Green Power, divizia pentru energii regenerabile a Grupului Enel. „Enel se bucură că poate contribui la economia în expansiune a resurselor eoliene din Missouri și așteptăm cu nerăbdare construirea, deținerea și exploatarea unui proiect eolian care va fi un catalizator pentru crearea de locuri de muncă și care va aduce beneficii economice semnificative pentru comunitatea locală.”

Noul parc eolian va avea o capacitate instalată totală de 300 MW și va intra în funcțiune până la sfârșitul anului 2017. Enel va investi aproximativ 500 de milioane de dolari americani în construcția Rock Creek, ca parte a investițiilor prezentate în actualul plan strategic al companiei. Proiectul este finanțat prin resurse proprii ale Grupului Enel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *