Directorii din industria siderurgică europeană s-au adresat liderilor UE

arcelormittal-otel58 de directori din industria siderurgică europeană s-au adresat liderilor UE, cu un mesaj clar: “Faceți alegerile potrivite pentru a asigura că sectorul nostru și lanțul său valoric se vor dezvolta, că investițiile vor continua, iar locurile de muncă ale femeilor și bărbaților care activează în acest sector vor fi menținute”. Acest apel vine înaintea summit-ului Consiliului European din 20-21 octombrie 2016, la sfârșitul unui an care a văzut industria europeană a oțelului sub presiune continuă.

”O versiune revizuită a reglementărilor anti-dumping ale UE care include cele cinci criterii ale economiei de piață, presiunea dovedirii în cazurile de dumping fiind asupra exportatorilor către UE. Suntem de părere că metodologia anti-dumping a UE ar trebui să fie aliniată îndeaproape cu metodologia non-standard aplicată de SUA”, se arată în scrisoare.

Liderii UE vor discuta cu precădere despre modernizarea instrumentelor europene de protecție comercială, pentru care industria europeană a oțelului a militat în mod constant. Scrisoarea deschisă punctează provocările din industria oțelului și invită responsabilii politici ai UE să dezvolte măsuri mai eficiente, mai rapide, pentru a restabili comerțul echitabil, pentru a se alinia cu SUA referitor la statutul de economie de piață al Chinei, și de a construi un ETS care nu creează nici o povară a costurilor peste fezabilitatea economică și tehnologică.

”Instrumentele de protecție comercială ale UE au un proces de implementare foarte lent, în comparație cu cel al partenerilor noștri comerciali. În plus, eficacitatea instrumentului anti-dumping al UE este incertă, producând măsuri care sunt în mod semnificativ sub dimensiunea dumping-ului calculat, de multe ori mai puțin de o zecime din cea aplicată de SUA”, se mai arată în scrisoare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *