OMV Petrom transferă 19 zăcăminte petroliere onshore din România către compania Mazarine Energy

peter_zeilinger-omv-petromOMV Petrom S.A. (OMV Petrom), cel mai mare producător de petrol şi gaze din Europa de Sud-Est, şi Mazarine Energy Romania S.R.L., o subsidiară românească controlată integral de Mazarine Energy B.V. (Mazarine Energy) anunţă că părţile au convenit transferul a 19 zăcăminte petroliere onshore, a trei instalații pentru reparaţii capitale şi a echipelor aferente (denumite împreună “Tranzacţia”) către Mazarine Energy Romania S.R.L. în schimbul unei sume ce nu poate fi divulgată. Transferul licenţelor se realizează în conformitate cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din Legea Petrolului şi alte reglementări. Transferul este supus aprobării autorităţilor competente.

Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activităţile de upstream: “Având în vedere actualul context al petrolului, facem eforturi pentru a ne creşte eficienţa şi pentru a genera mai multă valoare. Măsurile vizează şi optimizarea portofoliului, ceea ce ne permite să simplificăm operaţiunile şi să ne concentrăm pe creşterea profitabilităţii din zăcămintele rămase.”

Se estimează că finalizarea tranzacţiei va avea loc la sfârşitul trimestrului IV din 2016, când Mazarine Energy România va prelua rolul de operator al zăcămintelor şi angajator al celor peste 200 de salariaţi ai OMV Petrom din prezent. Mazarine a identificat o serie de oportunităţi de optimizare a producţiei şi lucrări de reparaţii capitale care vor determina o creştere a producţiei. În plus, sunt planificate campanii de achiziţie seismică pentru a identifica structuri care nu au fost încă forate. Cele 19 zăcăminte fac parte dintr-un pachet de zăcăminte selectate în 2014 pentru a fi transferate, ca parte a programului de optimizare a portofoliului. În 2015, cele 19 zăcăminte au avut o producţie zilnică totală de aproximativ 1.000 bep/zi (reprezentând sub 1% din producția zilnică a OMV Petrom). Fondurile pentru tranzacţie vor proveni din linia de capital de 500 mil USD furnizată de Carlyle International Energy Partners, un fond de 2,5 mld USD care investeşte în explorare şi producţie de petrol şi gaze, rafinare şi marketing, servicii la zăcăminte petroliere la nivel internaţional, şi în rafinare şi marketing în Europa, Africa, America latină şi Asia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *