Fundatia pentru SMURD a inaugurat Baza Aeromedicala SMURD Constanta

petrom-smurdFundatia pentru SMURD a inaugurat Baza Aeromedicala SMURD Constanta, in urma unei finantari de 3,48 milioane de lei primite de la companiile OMV Petrom si ExxonMobil Romania. Bugetul proiectului,  in valoare totala de 4,3 milioane lei, a fost completat din fondurile stranse in campania 2% de Fundatia pentru SMURD, iar cu sprijinul primit din partea RAJA SA Constanta, au fost realizate lucrarile de racordare la reteaua de apa si canalizare. Beneficiarii acestei initiative sunt pacienti in stari critice, accidentati grav, din zona judetului Constanta, Regiunea Sud-Est, care beneficiaza de interventia echipajelor de prim ajutor, terapie intensiva si salvare aeriana si au nevoie de asistenta medicala de urgenta corespunzatoare si uneori, transferul de urgenta catre alte centre medicale specializate.

john-knapp-director-general-al-exxonmobil-exploration-and-production-romania-limitedNe bucura in mod deosebit ca am putut contribui la realizarea unei baze aeromedicale moderne in Constanta. Implicarea ExxonMobil confirma angajamentul nostru pentru un comportament social responsabil si de sprijin pentru comunitatile in care ne desfasuram activitatea. Pentru ExxonMobil, siguranta persoanelor este cea mai importanta. Accesul la o infrastructura medicala de urgenta moderna este in beneficiul oamenilor: locuitori ai comunitatii; turisti sau personal implicat in desfasurarea programului nostru de lucrari” a declarat John Knapp, director general al ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited. 

Mona_Nicolici_PetromConsideram ca este important sa contribuim la intarirea capacitatii Romaniei de a fi pregatita in situatii de urgenta. De aceea, continuam parteneriatul strategic pe care OMV Petrom il are deja de aproape 10 ani cu autoritatile romane pentru atingerea acestui obiectiv. Prin punerea in functiune a bazei aeromedicale de la Constanta facem un mare pas pentru consolidarea unui climat de siguranta pentru intreaga regiune de Sud-Est a Romaniei”, a declarat Mona Nicolici, Manager de Sustenabilitate OMV Petrom.

 

Raed_Arafat_SMURDProiectul de constructie a platformei de aterizare a elicopterului SMURD, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, este o initiativa importanta pentru dezvoltarea activitatii aeromedicale in judetul Constanta si Regiunea de Sud-est a Romaniei. Aceasta oportunitate va sustine si ne va permite indeplinirea in cele mai bune conditii a misiunilor desfasurate de echipajele SMURD Constanta si va sprijini, in final, sistemul integrat de asistenta medicala de urgenta. Pe aceasta cale, adresez sincere multumiri partenerilor nostri, companiile ExxonMobil si OMV Petrom, care s-au alaturat acestui demers ambitios”, a declarat dr. Raed Arafat, Presedintele Fundatiei pentru SMURD.

Baza, proiectata sa functioneze in cele mai bune conditii, pe termen lung, devine astfel parte integranta a infrastructurii de interventie de urgenta din Regiunea de Sud-Est a Romaniei. Constructia este alcatuita dintr-opetrom-smurd-constanta platforma de aterizare si un hangar destinate elicopterului SMURD Constanta si unei echipe de minim 6 persoane (piloti, tehnicieni de aviatie, salvatori aerieni, pompieri descarceratori si echipaj medical). Din aceasta noua baza, elicopterul SMURD si echipajul aero-medical aflat in alerta, va fi pregatit sa plece la solicitari, 24 de ore din 24.

De asemenea, baza aeromedicala asigura interventia de prim-ajutor si de transfer de urgenta catre alte centre specializate din regiunea Constanta si de Sud-Est, contribuind astfel la dezvoltarea in Romania a unui sistem integrat de asistenta medicala de urgenta eficient la standarde europene si internationale.

Elicopterul SMURD, atat de util in salvarea de urgenta a vietilor omenesti, trebuie sa fie adapostit pe timpul iernii, la o temperatura constanta. In acest sens a fost construit alaturi de pista de decolare si un hangar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *