ECOWEEK Bucureşti 2016- urbanism ecologic pentru o viata echilibrata

afis-ecoweek-webComunitatea internaţională ECOWEEK reprezentată în Romania de Asociaţia UniverCity, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu”, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, organizează worshop-ul ECOWEEK Bucureşti 2016, în perioada 23 – 29 octombrie.

Evenimentul este dedicat studenţilor şi tinerilor profesionişti din domeniul arhitecturii, peisagisticii, urbanismului, design-ului, dar şi domeniilor conexe – sociologie, psihologie, comunicare şi media, precum şi tuturor celor care doresc să se implice activ în elaborarea de proiecte sustenabile şi modele urbane ecologice pentru o viaţă echilibrată în oraş.

Evenimentul va cuprinde două zile de conferinţe şi 3 ateliere ce se vor desfăşura pe durata întregii săptămâni:
Workshop W1: „Grădini care vindecă”

Tema: amenajarea curţilor Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti pentru  recuperarea grabnica a pacienţilor prin calităţile curative ale naturii.

Obiectiv: un proiect de organizare a spaţiului verde dintre pavilioanele spitalului, amenajarea unor trasee de promenada recuperatorii, a spaţiilor de relaxare şi amenajarea peisagistica a spaţiului verde şi a curţilor interioare. Ulterior evenimentului, Asociaţia UniverCity îşi propune şi materializarea ulterioară a acestui proiect.
Workshop W2: „Parcul Natural Văcăreşti”lacul_vacaresti

Tema:  amenajarea traseelor de vizitare din Parcul Natural Văcăreşti folosind „arhitectura vie”.

Obiectiv: continuarea proiectelor deja existente prin realizarea unor proiecte de „arhitectură vie” pentru pavilioane, pasarele, pergole etc.
Workshop W3: „Grădini productive”

Tema:  agricultura urbană şi, în mod concret, amenajarea unor grădini de producţie agricolă în spaţiile neamenajate din cartierele bucureştene.

Obiectiv: un proiect de amenajare a unei grădini productive – modul pilot (terenul va fi pus la dispoziţie de Primăria Sectorului 3) şi a a unui „Ghid de bună practică în agricultura urbană”.

Conferinţele ECOWEEK se vor desfăşura în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, la „Galeria Arhitecților Creatori de Patrimoniu”, atelierul W1 în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, iar atelierele W2 şi W3 se vor desfăşura în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti.

Sub egida ECOWEEK au fost organizate până în prezent 27 de conferinţe internaţionale şi mai mult de 200 de ateliere de proiectare durabilă în 23 de oraşe din întreaga lume (printre care enumerăm: Atena, Tel Aviv, Londra, Roma, Milano, Copenhaga, Belgrad, etc.) la care au participat mai mult de 4.000 de studenţi şi tineri profesionişti.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *