Zipline: Rwanda a lansat primul serviciu național cu livrări de drone

zip-delivery-rwandaRwanda a lansat astăzi, în prezența președintelui Paul Kagame, primul serviciu național de livrări cu drone din lume, în cadrul unei ceremonii desfășurate în districtul Muhanga. Guvernul din Rwanda va utiliza dronele pentru a transporta sânge către 21 de centre de transfuzii situate în jumătatea de vest a țării. Prin intermediul acestui serviciu pot fi acoperite, la cerere, până la 150 de zboruri zilnice. Dronele și serviciul de livrare sunt operate de Zipline, o companie de robotică cu sediul în California. Pentru început, dronele vor transporta doar sânge, însă parteneriatul internațional dintre UPS, Gavi – Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare – și Zipline își propune să ajute la extinderea livrărilor de servicii medicale și vaccinuri care pot salva vieți.

„Dronele sunt foarte utile, atât din punct de vedere economic, cât și din cel al îmbunătățirii serviciilor medicale. Suntem bucuroși să lansăm această tehnologie inovatoare și să colaborăm cu partenerii noștri pentru a o dezvolta în viitor”, a declarat președintele Rwandei, Paul Kagame.

Problema globală În țările în curs de dezvoltare, accesul la produse și servicii medicale care pot salva vieți este îngreunat de infrastructura slabă. Autoritățile nu au capacitatea de a livra medicamentele necesare de la oraș către zonele rurale sau izolate, din cauza lipsei mijloacelor de transport, sistemelor de comunicații și rețelei de distribuție adecvate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *