Vast Resources a semnat un acord de împrumut convertibil de 2 milioane de dolari pentru proiectele din România și Zimbabwe

andrew.prelea.vastCompania britanică Vast Resources a semnat un acord cu firma de investiții Bracknor Fund Limited, prin care primește 2 milioane de dolari care vor fi investite în proiectele miniere din România și Zimbabwe. Alte 3 milioane de dolari vor putea fi accesate de companie în următorii ani. București, 13 octombrie 2016: Acordul semnat de Vast Resources atrage după sine o serie de investiții importante pentru cele două mine administrate de britanici în Mănăila, județul Suceava, și Băița Plai, județul Bihor. Bracknor Fund Limited și-a arătat disponibilitatea de a a oferi o finanțare de alte 3 milioane de dolari pentru proiectele Vast Resousces din România și Zimbabwe, care vor fi achitați în tranșe de câte 1 milion de dolari, în următorii doi ani.

„Acest acord este o mare oportunitate pentru Vast Resources de a realiza o serie de activități ce vin în completarea celor pe care compania și le-a propus pentru următorii ani. Scopul nostru este ca minele din România să se bucure de o evoluție mai benefică și mai rapidă, care se traduce, automat, în beneficii financiare importante pentru țară”, a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources România.

Acordul dintre cele două companii a fost semnat în luna octombrie, iar principala condiție a acestuia a fost ca banii să fie utilizați exclusiv în activitățile companiei Vast Resources care, în cazul proiectelor din România, presupune modernizarea liniei de producție a concentratului de zinc, recent deschisă în Mănăila; continuarea proceselor de forare în vederea extinderii duratei de viață a minei de la Mănăila; evaluarea și modernizarea liniei de producție de la mina din Băița Plai; reprocesarea sterilului din barajul de decantare din zona Fâneața, județul Bihor, în vederea reecologizării zonei. Finanțarea obținută de la Bracknor Fund Limited a fost realizată printr-o notă convertibilă de împrumut, garantată de Vast Resources cu acțiuni ale companiei, care este listată la bursa de valori din Marea Britanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *