Noul pol imobiliar al Capitalei: Grozăvești – Politehnica, cu 23% mai multe locuințe noi decât Floreasca – Aviației

blocuriZona Grozăvești – Politehnica reunește în prezent cu 23% mai multe garsoniere și apartamente noi decât Floreasca – Aviației, conform studiului realizat de directimo, primul portal imobiliar prin care se poate realiza achiziționarea unei locuințe pe cont propriu, direct de la sursă. Datele directimo indică un număr de 1.546 de garsoniere și apartamente noi în 16 proiecte rezidențiale distincte din zona de birouri Floreasca – Aviației, construite din 2008 până în prezent. In aceeași perioadă de timp, în Grozăvești – Politehnica s-au construit nouă ansambluri rezidențiale, în care sunt dispuse în prezent 1.898 de unități locative.

În ambele zone, dezvoltările rezidențiale au luat avânt în perioada 2014 – prezent, însă se poate remarca un interes mai crescut în această perioadă pentru zona Grozăvești – Politehnica: 78% din totalul de proiecte din zonă au fost demarate in 2014 – prezent, în vreme ce în Floreasca – Aviației, procentul este de 62,5%. Proiectele rezidențiale din Grozăvești – Politehnica reunesc apartamente mai mici și mai accesibile, în vreme ce apartamentele din Floreasca – Aviației sunt mai spațioase și mai scumpe, lucru care se reflectă în special în cazul apartamentelor de trei și patru camere.

Dacă în Grozăvești – Politehnica, un apartament de patru camere are o suprafață utilă cuprinsă între 97 și 170 de metri pătrați, în Floreasca – Aviației, acest tip de locuință are o suprafață de 106 – 262 de metri pătrați utili. Apartamentele de trei camere din Grozăvești – Politehnica pornesc de la o suprafață de 64 de metri pătrați utili și ajung la 158 de metri pătrați utili. Locuințele tricamerale din Floreasca – Aviației au o suprafață utilă de 61 – 171 de metri pătrați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *