Smartree: De ce să trimiți CV-ul către o companie de recrutare

raluca-penes-hr-coordinator-smartreeCei care își caută un loc de muncă își cresc foarte mult șansele de a se angaja mai rapid dacă trimit CV-ul și către o companie de recrutare, potrivit Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, care oferă câteva sfaturi în acest sens. Din informațiile Smartree, în ultimii ani s-a raportat o creștere a numărului de CV-uri trimise direct către companiile de recrutare. Astfel, aproximativ 80% dintre candidații la joburi care sunt activi online transmit CV-urile și către agenții specializate în acest sens.

”Toți cei aflați în căutarea unui job trebuie să ia în considerare și varianta trimiterii CV-ului către o companie specializată în recrutare. Avantajele sunt incontestabile. În primul rând, timpul de recrutare se diminuează semnificativ, agențiile fiind interesate să identifice candidații potriviți pentru posturile disponibile într-o perioadă scurtă de timp, astfel încât livrarea serviciilor către clienți să fie cât mai promptă, respectând termenul agreat”, explică Raluca Peneș, HR Coordinator, Smartree.

Potrivit reprezentantei Smartree, există situații în care imediat dupa înscrierea CV-ului în baza de date a unei agenții specializate, candidatul este programat la interviu, urmând să parcurgă tot procesul de recrutare, inclusiv să primească o ofertă de angajare. Un alt avantaj al transmiterii CV-ului către o companie de recrutare este legat de consultanța de specialitate pe care aceasta o poate oferi candidaților în ceea ce privește modul în care trebuie să se prezinte la interviu, dar și la viitorul loc de muncă, în funcție de cerințele și necesitățile viitorului angajator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *