O cerință importantă a prezentului o reprezintă spațiile de lucru atractive și organizate, care promovează felul în care socializăm, lucrăm și învățăm împreună. Soluția ideală este modul de lucru Activity-Based, soluție ce stă la baza conceptului “Next Office”, creat și implementat de Kinnarps. Cu ajutorul acestuia, mediul de lucru este adaptat pentru nevoile și gradul de ocupare al fiecărei organizații, iar spațiile de lucru individuale sunt înlocuite de un număr mare de configurații flexibile, stimulante și funcționale, destinate diverselor tipuri de activități ce pot fi întreprinse într-un birou.
“Experiența internatională a arătat că prin efectuarea acestui audit și prin implementarea soluțiilor rezultate, clienții au redus suprafața necesară, uneori chiar și cu 30%, și au avut la dispoziție un spațiu cu un ambient mai plăcut și mai adaptat. În plus, a crescut nivelul de comunicare direct între colegi și a scăzut nivelul consumului de hârtie. Astfel s-a constatat că în multe cazuri s-au redus mail-urile între angajaţi cu peste 30%, aceștia preferând comunicarea directă – mai eficientă, iar consumul de hârtie a scăzut, de asemenea, cu până la 70% ca urmare a faptului că locurile în care aceasta era “depozitată” s-au diminuat. Cel mai important, multe companii au raportat faptul că peste 90% din angajați apreciază calitatea locului de muncă în noua configurație și își doresc să îl păstreze. Desigur, aceste cifre vor varia în funcție de tipul și cultura fiecărei companii”, explică Daniel Florescu, director general Kinnarps România.
Conceptul “Next Office”propune 5 pași pentru realizarea unui audit și crearea unei soluții de amenajare complete, adaptându-se nevoilor exacte ale fiecărei companii. 1. Informare, inspirație și motivare (organizarea de seminare, prezentarea de rapoarte ale evoluției mediului de lucru și exemplificări în showroom-ul Kinnarps) 2. Studiu (workshop, chestionar online, aflarea ratei de ocupare a birourilor cu ajutorul aplicației Kinnarps pe smartphone sau PC) 3. Rezultate/ Analiză/ Viziune (prezentarea rezultatelor, conversații/ interviuri/ discuții între membrii organizației și Kinnarps) 4. Soluția de amenajare (prezentarea soluției de amenajare personalizate – bazată pe analiza rezultatelor – și crearea viziunii comune) 5. Livrarea și instalarea produselor (urmată de follow-up).
Piața locală a producătorilor și retailerilor de mobilier pentru spații publice va atinge în acest an circa 185 milioane euro, în timp ce profitul afferent va depăși 11 milioane euro, conform Financial Trends, în baza unui raport comandat de Kinnarps România, unul din cei mai importanți jucători pe segmentul de mobilier și soluții de amenajare pentru spații de birouri. Pentru comparație, valoarea totală a întregii piețe de mobilier din România se situează la 2,1 miliarde de euro, conform acelorași surse.