AIC Industrial & Logistic Development va construi un depozit de 21.000 mp în Bucharest Industrial Park

stefano-albarosa-ceo-aic-industrial-logistic-developmentAIC Industrial & Logistic Development anunță dezvoltarea unui spaţiu de depozitare de clasă A, pe o suprafață de 21.000 mp în cadrul cooperării cu Vabeld Group, prin subsidiara din România – Varoed, ca investitor. Spațiul este situat în Bucharest Industrial Park, un reper în domeniul centrelor industriale şi logistice din capitală și împrejurimi, aflat la km 13 pe autostrada Bucureşti – Piteşti şi oferă o infrastructură completă, gata să acomodeze operaţiuni logistice şi industriale de ultimă generaţie. Lucrările, începute la mijlocul lunii septembrie 2016, vor fi finalizate până cel târziu la mijlocul lunii martie 2017. Spațiul va avea ca destinație depozitarea și manipularea de mărfuri generale și ADR.

“Suntem încântați că Delamode ne-a încredințat acest proiect logistic unic și că am fost aleși ca dezvoltatori, dintr-o selecție de competitori de înaltă calificare. În ceea ce privește spațiul rămas disponibil, datorită stadiului foarte avansat al negocierilor pe care le avem cu alți potențiali clienți, plănuim să închiriem întreaga suprafață cu mult înainte de finalizarea construcției, în martie 2017”, arată Stefano Albarosa, CEO al AIC Industrial & Logistic Development.

Proiectul constă în două clădiri. Hala S1 este un depozit cu o suprafață totală de aproximativ 18.000 mp, cu o lungime de 227m și lățime de 66.25m, înălțime exterioară de 14m și înălțime interioară de 11.5m. Acesta va dispune de 22 de unități de andocare (rampe de încărcare / descărcare a mărfurilor din camioane). Cea de-a doua clădire din cadrul proiectului reprezintă primul depozit “cross dock” construit în România (unitate construită special și specific pentru activitățile Delamode), cu o suprafață totală de 3.459 mp și o înălțime de 6m. Acesta din urmă a fost realizat pe principiul “built-to-suit” pentru Delamode, care îl consideră un spațiu unic în categoria sa, în Europa Centrală și de Est. Ideea care a stat la baza deciziei de investiţie a pornit de la identificarea pe piață a unei cereri tot mai mari în ceea ce privește transportul express de marfă, livrarea de partide mici la timp (just in time) şi precis din punct de vedere calitativ şi cantitativ. Delamode a închiriat deja, pe termen lung, un total de 10.352,9 mp din viitorul proiect. Pe lângă unitatea personalizată, compania va utiliza, din Hala S1, 6.000 mp de depozit, alături de 360 mp birouri și mici suprafețe de spații anexe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *