AgriSo: Agricultura, monitorizată prin satelit şi drone

agriso2AgriSo va fi singurul startup românesc prezent la cel mai mare târg de tehnologie din Orient, GITEX Technology Week, care va avea loc între 16-20 octombrie la Dubai World Trade Center. AgriSo dezvoltă un software unic în România, care ajută agricultura autohtonă să facă pasul spre viitor, cu o aplicaţie de monitorizare prin satelit. AgriSo va concura alături de alte 280 de startup-uri din întreaga lume pentru marele premiu pentru inovaţia anului în software&tehnologie, de 130.000 de dolari. AgriSo dezvoltă o aplicaţie pentru telefon sau tabletă, destinată fermierilor, prin intermediul căreia aceştia pot afla informaţii relevante despre situaţia terenurilor agricole, cu ajutorul imaginilor din satelit sau prin intermediul unor drone.

„Aplicaţia AgriSo oferă o evidenţă mai bună a costurilor pentru creşterea productivităţii, rotaţia culturilor, măsurători ale solelor şi introducerea altelor noi dar şi măsuratori ale operaţiunilor efectuate în câmp zi de zi ca şi suprafaţă lucrată, monitorizarea utilajelor, viteza sau numărul de ore în care a staţionat operatorul cu motorul pornit, până la declaraţii Apia, evidenţa diferitelor cantităţi de input-uri aplicate pe fiecare solă în parte, a cantităţilor recoltate din fiecare solă, a soiurilor celor mai productive, precum şi multe alte funcţii foarte utile pentru fermieri”, a declarat Ştefan Stănescu, dezvoltatorul aplicaţiei şi unul dintre managerii startup-ului.

Potrivit acestuia, participarea la GITEX Technology Week va oferi companiei posibilitatea de promovare la cel de-al treilea cel mai mare târg IT din lume şi cel mai mediatizat din Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Asia de Sud. La eveniment vor participa peste 25.000 de directori executivi din domeniul bancar, sectorul public, industria petrolului si a gazelor, educație și sănătate. Tototdată, vor fi prezenți peste 139 000 de profesioniști din industrii cheie precum: SME Zone, Software, Hardware, Network and Security, Gulfcomms, Cloud Confex, Consumer Tech, Digital Marketing, Government, Mobile Apps & Content World și Card Tech.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *