Turneul Internațional de Bowling din România IBIBO 2016 așteaptă 100 de jucători străini în competiție

ibibo-2016_1IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO), singurul turneu internaţional de bowling în sistem open din România, desfășurat sub egida World Bowling şi European Tenpin Bowling Federation (ETBF), deschide competiția la IDM Club Bucureşti, cu 150 de jucători înscriși, din 15 țări. Dintre aceștia, aproximativ 100 de jucători sunt străini.

La cea de-a șaptea ediție IBIBO, care se desfășoară în intervalul 08 – 16 octombrie 2016, sunt puse în joc premii de peste 27.000 de euro, cea mai mare valoare oferită până acum.

„Vom asista anul acesta la o ediție cu un nivel tehnic extrem de ridicat. Jucătorii înscriși la IBIBO 2016 sunt foarte tehnici, iar ungerea pistelor, cu un pattern de tip sport, specifică celor mai renumite competiții internaționale, este foarte dificilă și va crește competitivitatea jocului. Spectacolul este deja o obișnuință la IBIBO, turneu care menține România pe harta competițiilor profesioniste de bowling. Iar anul acesta, cu atât mai mult, ne așteptăm la o competiție explozivă pe pistele singurului turneu internațional de bowling din România, la care participă unii dintre cei mai buni jucători ai momentului,” spune Marius Briciu, director IDM Club și managerul echipei de organizare a IBIBO 2016.

În turneul din acest an sunt înscriși numeroși jucători de top, inclusiv britanicul Paul Moor, aflat pentru prima oară la o competiție din România, ocupant al locului șapte în clasamentul European Bowling Tour (EBT). Thomas Larsen, jucător de origine daneză, numărul 10 în clasamentul EBT și ocupantul locului secund la IBIBO 2015, participă și la ediția de anul acesta.

Printre cei mai importanți jucători de bowling înscriși la turneul IBIBO 2016 sunt și campionii irlandezi Barry Foley și Paul Stott, precum și americanul Christopher Boyd.

Din România, și-au anunțat participarea aproximativ 50 de jucători, dintre care 12 fac parte din lotul național lărgit de bowling. Favoriții români în finala din acest an a competiției sunt Cătălin Gheorghe, Marius Bălan, Lucian Paraschiv și David Orlanda. Anul trecut, trei români s-au clasat în primii opt jucători ai turneului pe pozițiile a șasea, a șaptea și a opta, astfel: Lucian Paraschiv, Romeo Gagenoiu, respectiv Victor Dumitrașcu.

Câștigătorul IBIBO 2016 este premiat pe 16 octombrie, la IDM Club Bucureşti

Turneul internaţional de bowling IDM Bucharest International Bowling Open are două categorii de participanți: A (clasă profesionistă) şi B (clasă semiprofesionistă), în funcția de media de joc a fiecărui participant. În categoria A sunt prezenţi jucătorii cu medii foarte mari (între 180 şi 300 de popice), iar în ceea ce privește clasa jucătorilor semiprofesionişti, media de joc este de 180 de popice.ibibo-2016

Finala turneului IBIBO va avea loc duminică, 16 octombrie, începând cu ora 19:30 și va fi transmisă în direct de Sport.ro. Accesul spectatorilor este liber pe tot parcursul turneului, care va putea fi urmărit și pe pagina oficială a competiției http://idmclub.ro/ibibo/.

Lista partenerilor și susținătorilor IBIBO 2016 cuprinde următoarele companii: Kegel, Sivissidis team, First Advertising. Anul acesta, în preajma competiției IBIBO 2016, producătorul de bile Storm lansează două modele noi: Phaze II și Street fight.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *