Peste 400 de persoane au alergat la maraton pentru Hope and Homes for Children

team-hope_cursa-populara_foto-mihai-vasilescuZiua de sâmbătă, 8 octombrie, a fost dedicată copiilor, aceștia luând startul în Cursa Copiilor Uniqa Asigurări în Piața Constituției. Cu această ocazie cei 29 de copii de la Centrul de Plasament ”Pinocchio” din București au primit rucsaci și încălțăminte sport din partea Accenture România.

Duminică, oficiali ai Guvernului, vedete, sportivi de performanță, angajați ai unor companii și susținători au îmbrăcat tricourile albastre ale Team Hope, echipa de alergători fundraiseri ai organizației și și-au depășit limitele pentru a susține copiii vulnerabili ai României. Alergătorii au parcurs în total peste 7.000 km, participând în toate probele competiției: maraton (42,195 km), semimaraton (21,097 km), ștafetă (4 x cca. 10,5 km) și cursa populară (3,6 km). Fiecare alergător din Team Hope adună bani pentru cauza organziației, cel puțin 500 lei, sau direcționează o parte din taxa de înscriere către Hope and Homes for Children.

Pentru Vladimir Drăghia, duminică a fost ziua premierelor: a alergat un maraton (42 km) și a îmbrăcat pentru prima dată tricoul Team Hope. Până acum, Vladimir a mai participat la competiții sportive, alergând pe distanțe mai scurte la Maratonul Internațional Brașov, în proba de 10 km și la TriChallenge Herbalife Brașov, la categoria individual – proba olimpică.

Și pentru Dragoș Bucurenci, activist civic și purtător de cuvânt al Hope and Homes for Children, participarea la această ediție a competiției a reprezentat o premieră: a alergat semimaratonul (21 km), după ce la OMV Petrom Semimaratonul Internațional București din această primăvară a alergat 10 km în beneficiul copiilor sprijiniți de organizație.

Echipa Team Hope Performer formată din Cristian Vorovenci, Andrei Ștefana, Nicolae Soare și Sergiu Ciobanu a ocupat locul I în proba de ștafetă masculină cu un timp de 2h13’06” și au dedicat premiul obținut copiilor pe care Hope and Homes for Children îi spirjină pentru a rămâne alături de familie și a avea o copilărie cât mai fericită. De asemenea, Ciprian Bălănescu, campion național și balcanic la duatlon, triatlon și aquatlon, s-a clasat pe locul 11 în clasamentul general cu timpul de 2h39’42”. Crescut în sistemul de protecție a copilului, Ciprian și-a propus, prin tot ceea ce face, să demonstreze că ”nimic nu este imposibil, totul este doar să vrei”.team_hope387

Participarea Hope and Homes for Children la Raiffeisen Bank Maratonul București a fost posibilă și datorită partenerilor: World Class, Radisson Blu, Deutsche Bank, RSM România, TentEvent, Elevate, Aqua Queen, Oracle, Accenture. Popcornul pentru copiii participanți la Cursa Copiilor a fost oferit de Trupa lui Biluță.

Maratonul București este o competiție organizată de Asociația Bucharest Running Club și are drept misiune facilitarea accesului indivizilor, comunităților și companiilor în realizarea obiectivelor personale printr-un stil de viață activ și sănătos, oferind acestora posibilitatea de a avea un impact pozitiv în societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *