InspectorAuto.ro, 150.000 mașini verificate, daune de peste 10 milioane euro descoperite

inspectorauto-auto-masini-kilometrajInspectorAuto.ro – instrument de verificare a istoricului mașinilor – a împlinit un an de activitate, și, prin urmare, poate oferi câteva statistici interesante despre piața auto second hand, privind istoricul de kilometri și de daune pentru mașini din România și aduse din alte țări. Pe scurt, într-un an, oamenii au introdus peste 150.000 de VIN-uri pe site pentru a verifica istoricul mașinilor respective, iar printre acestea am descoperit mii de autovehicule cu daune care însumează peste 10 milioane euro – toate generate de incidente pe care vânzătorii preferă să le țină ascunse.

“InspectorAuto.ro incepe sa dea rezultatele pe care le așteptam când am lansat acest instrument de verificare a mașinilor second hand. Oamenii caută mașinile în baza noastră de date, descoperă care sunt cu probleme și care au un istoric curat, iar apoi decid ce își cumpără, în cunoștință de cauză”, a declarat Mihai Cune, fondator și director general al InspectorAuto.ro.

Iată câteva dintre cele mai interesante statistici pe care InspectorAuto.ro le poate furniza după un an de activitate: peste 150.000 VIN-uri introduse în site-ul InspectorAuto.ro în vederea verificării istoricului de kilometri sau daune; au fost depistate cu cel putin un incident (mai mic sau mai mare) aproximativ 60% dintre mașinile care au ca țară de primă înmatriculare România. Pentru cele mai multe dintre ele vânzătorii spun în anunțuri că mașinile sunt “fără accident”.

În ceea ce privește daunele înregistrate în România, majoritatea pe care InspectorAuto.ro le-a depistat sunt la mașini Volkswagen, Ford, BMW și Audi (din totalul mașinilor pentru care au fost emise rapoarte plătite de verificare). Dintre mașinile aduse din alte țări UE și verificate pe InspectorAuto.ro, 8% au fost descoperite cu daune majore, valoarea medie pentru reparație fiind de 11.571 euro. Din daunele descoperite la mașini aduse din alte țări UE, cele mai multe dintre ele au fost de la mărcile Volkswagen, BMW, Audi și Mercedes-Benz, aduse din Germania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *