Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de peste 200.000 de EURO

inspectiaInspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 03 – 07 octombrie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.065.000 de lei, adică 242.045 de euro. Au fost depistate 622 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.029.500 de lei din care 630.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale, inspectorii de muncă au făcut 9 propuneri de cercetare penală. Au fost sancționați 303 angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 355.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 55 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancționați 733 de angajatori în domeniu.

Totodata, Inspectia Muncii intentioneaza sa lanseze o aplicaţie pentru zilieri. ”După concentrarea acțiunilor pe caracterul preventiv al controalelor în domeniile de competență, conducerea Inspecției Muncii a analizat oportunitatea creării unei aplicații electronice pentru reducerea birocrației din executarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri. Vom crea acest soft destinat beneficiarilor care folosesc munca zilierilor, care va permite completarea on-line cu date și care fi disponibil la sfârșitul anului. Va funcționa o perioadă în paralel cu sistemul existent pentru a da posibilitatea tuturor utilizatorilor să se familiarizeze cu registrul electronic”, a afirmat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *