AQUA Carpatica a lansat aplicatia AQUA Scanner prin care poti scana eticheta oricarei ape imbuteliate

aqua-scanerAQUA Carpatica lupta pentru educarea si informarea consumatorilor despre beneficiile si importanta apei minerale naturale sanatoase. In Romania nu exista o lege care sa protejeze bebelusii, impunand in mod obligatoriu un continut scazut de nitrati pentru apa destinata prepararii hranei acestora. Desi legea in Uniunea Europeana permite o limita maxima de nitrati de 50mg/L, medicii din intreaga lume gasesc aceasta cifra mult prea permisiva. Ei considera valoarea mult prea ridicata, fiind un risc in special pentru sugari si copii mici. Recomandarea lor este de maximum 10 mg nitrati la 1 litru de apa. In anii anteriori, AQUA Carpatica a militat pentru introducerea continutului de nitrati pe etichetele tuturor apelor din Romania pe www.legea-apei.ro.

Continuam lupta cu aplicatia AQUA Scanner si punem la dispozitie o metoda foarte simpla de a verifica apa pe care o cumperi chiar la raft. Bazata pe teste realizate la un laborator acreditat, impartial, aplicatia AQUA Scanner te ajuta sa compari apele imbuteliate din Romania si sa iei cele mai bune decizii pentru tine”, spun reprezentantii companiei.

Legislatia Romaniei nu ii obliga pe producatorii de ape imbuteliate sa mentioneze continutul de nitrati pe eticheta. Cu ajutorul aplicatiei AQUA Scanner e simplu sa afli chiar la raft compozitia apei pe care o cumperi si sa alegi informat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *