35.000 de locuri noi de muncă create în România prin politica UE de coeziune

comisia-europeanaUn sfert (25,1%) din totalul investițiilor guvernamentale din România, din perioada 2007-2013, se datoreaza politicii de coeziune a Uniunii Europene, conform unei evaluari independente publicata de Comisia Europeană.  Astfel, în intervalul 2007 – 2013, Politica de coeziune a ajutat la crearea a 35.000 de locuri de muncă, dintre care 13.000 în IMM-uri.

Au fost, de asemenea, create 101 start-up-uri, în timp ce 2900 de IMM-uri au beneficiat de sprijin material prin Fondul european de dezvoltare regională. Investițiile, în valoare totală de 15,4 miliarde de euro, finantate prin Fondul european de dezvoltare regional,  au fost realizate cu precădere în domenii precum: transporturi,  sprijinirea companiilor, cercetare și protectia mediului.

Cifrele vorbesc de la sine – politica de coeziune dă rezultate. Consider că această politică este necesară și că trebuie să rămână puternică, chiar și după 2020”, a declarat Comisarul pentru politica regională, Corina Crețu.

În domeniul transporturilor, investițiile prin politica de coeziune au ajutat la construcția a 368 km de drumuri noi și modernizarea a altor 1.900 de kilometri. De asemenea, în același interval, au fost construiți 122 kilometri de cale ferată și alți 22 au fost modernizați.

În ceea ce privește domeniul cercetării, fondurile europene disponibile prin Politica de coeziune au ajutat la dezvoltarea a 570 de proiecte de cercetare și inovare, care au generat un total de 1.200 de locuri de muncă pentru cercetătorii din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *