Strauss Festival Orchestra Vienna, pentru al optulea an în România

afisStrauss Festival Orchestra Vienna, sub bagheta maestrului Willy Büchler, aduce pentru al optulea an consecutiv fascinaţia muzicii autentice vieneze în România.  Spectacolul veritabil vienez va avea în plus o componentă vizuală, gratie corpului de balet Pegani. Invitați în spectacol vor fi soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy.

Fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, Strauss Festival Orchestra Vienna fascinează auditoriul din toată lumea cu îmbinarea desăvârșită a jovialității cu profunzimea artistică. Strauss Festival Orchestra Vienna, cunoscută publicului românesc după invitația în Festivalul Enescu, aduce de opt ani românilor Crăciunul în pași de vals, de fiecare dată cu spectacole sold-out.

De la începutul mileniului, Strauss Festival Orchestra Vienna susține anual Concertul de Anul Nou în Sala Mare a renumitei Wiener Konzerthaus. Concertul de pe 1 ianuarie 2017 va fi condus de maestrul Willy Büchler, care va dirija Strauss Festival Orchestra Vienna și în turneul de Crăciun din România. Capacitatea sa de a cuprinde muzicienii şi publicul şi de a dirija cu vioara în mână, continuând tradiţia lui Johann Strauss, i-au adus recunoașterea internaţională și prețuirea spectatorilor.

Coregrafia corpului de balet este semnată de celebra balerină Raffaela Pegani, o artistă cu o carieră îndelungată împreună cu Strauss Festival Orchestra Vienna. Romina Kołodziej a studiat la Opera de Stat din Viena și este prim-balerină la Teatrul Național Slovac din Bratislava.orchestra

Spectacolele din București și Craiova vor avea doi invitați prestigioși – soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy.

Evenimentul face parte din Programul național cultural “Artă contra Drog” 2016, proiect derulat de Centrul Internațional și pentru Drepturile Omului – CIADO România și Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film „Dracula”.

Biletele se găsesc la Sala Palatului și online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, bilet.ro, ticketnet.ro, iabilet.ro, eventim.ro. În funcție de categorie, prețul unui bilet este de 200, 150, 100 sau 60 de lei.

Turneu național:

12 decembrie – IAȘI, Casa de Cultură a Studenților

13 decembrie – BACĂU, Teatrul de Vară „Radu Beligan”

14 decembrie – CONSTANȚA, Casa de Cultură a Sindicatelor

16 decembrie – BUCUREȘTI, Sala Palatului

17 decembrie – CRAIOVA, Sala Polivalentă

18 decembrie – TIMIȘOARA, Opera Națională Română

19 decembrie – CLUJ-NAPOCA, Opera Națională Română

20 decembrie – BRAȘOV, Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *