Traficul rutier pe lotul trei al autostrăzii Sibiu – Orăştie a fost redeschis

image001Traficul rutier pe lotul trei al autostrăzii Sibiu – Orăştie, supranumită “autostrada scufundată”, a fost redeschis. Reparaţiile au fost făcute de CNADNR în regie proprie, după ce contractul dintre stat şi constructor a fost reziliat.

După ce s-au descoperit fisuri şi denivelări grave pe carosabil, tronsonul de autostradă inaugurat în noiembrie 2014 a fost închis un an mai tâziu .

Potrivit unui comunicat al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Comisia de Inspecție Tehnică, împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere, au inspectat lucrările executate pe sectorul cuprins între km 60+500 – km 60+600, cat si celelalte puncte remediate de pe lotul III.

Au fost verificate testele efectuate de către CESTRIN cu echipamente specializate pe sectorul de autostradă Cunța – Săliște. La fazele determinante pe timpul execuției lucrărilor de remedire a participat și Inspectoratul de Stat în Construcții, iar laboratorul propriu al D.R.D.P. Cluj a asigurat asistența tehnică de specialitate pe timpul executării lucrărilor. Comisia a constatat ca lucrările efectuate corespund din punct de vedere tehnic și calitativ respectând reglementările în vigoare. Cu toate acestea, circulația între Sălişte şi Cunţa, va fi monitorizata in continuare din punct de vedere geotehnic şi structural.

Având în vedere problemele identificate în execuția acestui lot de către antreprenorul cu care a fost reziliat contractul, Compania a decis expertizarea întregului lot III, Orăștie – Sibiu. În prezent procedura de achiziție a expertizei este în desfășurare, se arata in comunicat.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *