Statele din zona euro, gata să deblocheze 2,8 miliarde euro pentru Grecia

greciaMiniştri de finanţe din zona euro sunt pregătiți să deblocheze luni o tranşă de 2,8 miliarde de euro din pachetul de salvare alocat Greciei, potriviți Reuters. Oficialii europeni au subliniat faptul că țara a îndeplinit cele 15 obiective fixate de creditorii internaţionali pentru a primi banii. Totuși,singura condiţie care nu a fost încă îndeplinită complet este cea legată de privatizarea activelor statului.

Informațiile au fost furnizate de oficiali care au preferat să rămână anonimi, care participau la o reuniune oficială a FMI şi Băncii Mondiale, la Washington. Oficialii europeni se întâlnesc luni, la Luxemburg, pentru a discuta despre situația Greciei şi pentru a decide dacă livrează sau nu banii.

Oficialii europeni s-au declarat de multe ori nemulțumiți de modul greoi în care Grecia respectă obligațiile asumate în acordurile stabilite cu creditorii internaționali. Această lentoare este cu atât mai greu de înțeles cu cât țara are nevoie disperată de bani pentru a nu intra în incapacitate de plată. Situația delicată a finanțelor Greciei a dus inclusiv la discutarea unei soluții care viza scoaterea țării din zona euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *