Creative Est, festivalul regional al industriilor creative

creative-posterBucureștiul va găzdui in perioada 10-16 octombrie a doua ediție a festivalului Creative Est, o inițiativă complexă care-și propune să atragă atenția asupra potențialului uriaș al industriilor creative românești și est-europene. Evenimentele Creative Est vor avea loc toată săptămâna la Arcub Gabroveni, Hala de la Industria Bumbacului, UNARTE și Universitatea de Arhitectură Ion Mincu.

Lideri ai clusterelor și hub-urilor creative din Nantes, Kiev, Belgrade, Tartu dar și designeri, artiști și artizani locali vor lua parte la o serie de workshopuri, conferințe și dezbateri publice inedite ce se adresează celor care lucrează sau își doresc o carieră în artă, design, tehnologie, gastronomie, modă și dezvoltare urbană. Cel mai mare eveniment al festivalului este dedicat publicului larg și aduce la un loc proiecte-manifest ale creatorilor locali. Market-ul Creative Est va transforma o fostă hală de textile din complexul Industria Bumbacului în spațiu de descoperire a peste 50 de standuri de design, artă și gastronomie.

Cum să exporți produse creative pe piețe internaționale? Este întrebarea la care va răspunde workshopul de marți, 11 octombrie, ținut de InvestRomania, agenția guvernamentală pentru consilierea investitorilor străini din România.

Acordând o atenție deosebită gastronomiei artizanale locale, o piață care s-a dezvoltat înfloritor în ultimii ani în România, Creative Est propune o serie de evenimente dedicate celor interesați de afaceri în domeniu. „Antreprenor în gastronomie” este tema workshop-ului de joi, 13 octombrie, ținut de Roman Tugashev (Ucraina), fondator al proiectului  Ulichnaya Eda, care a inaugurat o nouă formă de recreere pe străzile din Kiev redefinind conceptul de street food și aducând la un loc mii de oamenii pasionați de gastronomie la scară mică.

Biletele la workshopurile din cadrul festivalului costă 25 de lei și pot fi achiziționate prin eventbook.ro.

Conferința centrală Creative Est 2016, denumită „A city shaped by Creative Industries” va avea loc vineri, 14 octombrie, la Arcub Gabroveni, și propune un maraton de prezentări inedite despre comunitățile de antreprenori capabili să schimbe orașul prin proiecte de impact. Biletele pentru aceasta conferinta costă 30 de Euro și pot fi achizționate prin eventbook.ro.creative-est_industria-bumbacului

ChristineOn TheCloud, Brandusa Atena Ungureanu, Madam Mitza, Contemporia, Nerv, UNICAT, Rod Cărturești, Designer, Cresc, Berero, Woodish, Mesteshukar, Stencilit – sunt doar câteva dintre numele designerilor și artizanilor care vor expune pe 15 și 16 octombrie la Hala de la Industria Bumbacului în cadrul Market-ului Creative Est.

Ziua de duminică e dedicată familiilor și va cuprinde ateliere de caligrafie, știință, morărit sau antrenamente de imaginație. În spațiu exterior, bucureștenii se vor putea bucura de Food Market cu bucătării urbane și Farmers Market cu legume și fructe de la producători locali. Accesul la Market este gratuit.

Programul complet Creative Est Festival poate fi consultat pe www.creativeest.ro .

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *