Complexul Energetic Oltenia, investiții de peste un miliard de euro

ceo-olteniaElectrocentralele aferente CE Oltenia au sustinut eforturi financiare de peste 1 miliard de euro pentru retehnologizarea grupurilor energetice, potrivit unui comunicat al companiei. Aceste programe au avut ca rezultat si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera (GES). CE Oltenia detine 6 grupuri energetice modernizate (3 grupuri energetice la Rovinari, 2 grupuri energetice la Turceni si un grup energetic la Isalnita), iar alte trei grupuri se afla in curs de reabilitare.

”Unul dintre efectele lucrarilor de retehnologizare realizate este reducerea consumului specific de combustibil cu peste 20%, ceea ce reprezinta reducerea consumului de carbune si, implicit, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera pana la 0,89 tone de CO2 emis pentru producerea unui MWh”, se arată în comunicatul CE Oltenia.

CE Oltenia detine Autorizatie de Emisii de Gaze cu Efect de Sera cu valabilitate pana in anul 2020.De asemenea, referitor la emisiile de gaze cu efect de sera, este de mentionat si faptul ca pentru achizitionarea certificatelor de CO2, CE Oltenia a cheltuit, de la infiintare pana in prezent (in decurs de 4 ani), suma de circa 250 milioane euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *