A început cea de a 14-a ediţie a săptămânii europene a regiunilor şi oraşelor

comisia-europeana5000 de participanţi veniţi din toată Europa – reprezentanţi ai autorităţilor locale şi regionale, instituţii europene, parteneri economici, universităţi şi alte entităţi – se întâlnesc la Bruxelles de luni, 10 octombrie, până joi, 13 octombrie, pentru a participa la cea mai importantă adunare europeană din domeniul politicilor urbane şi regionale, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. Participanţii au un interes comun pentru oportunităţile de creştere economică şi de creare de noi locuri de muncă oferite de Fondurile structurale şi de investiţii europene (Fonduri ESI).

“An de an, această săptămână reprezintă o oportunitate fantastică pentru a stabili contacte, a face schimburi de experienţă şi oportunităţi, a demara noi partenariate”, a explicat comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, în deschiderea sesiunii inaugurale.

Această ediţie va avea ca teme principale Agenda Urbană a UE, inserţia socială şi provocările trecute şi viitoare ale politicii de coeziune. Ceremonia anuală a Premiilor RegioStars, care recompensează în fiecare an cele mai bune proiecte cofinanţate de UE, va avea loc marţi, 11 octombrie, seara, la Bozar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *