Daimler a incheiat un acord cu Microsoft

freightliner-cafeConstructorul auto Daimler, care detine Mercede-Benz, a incheiat un parteneriat cu marile companii de tehnologie AT&T si Microsoft, potrivit unui comunicat. Scopul parteneriatului este de pentru a conecta camioanele la Internet of Things (IoT) chiar de pe banda de productie, sustin companiile. Astfel, AT&T va livra constructorului auto noi tehnologii, iar Microsoft va crea un cloud pentru serviciile oferite de centrul de date a Daimler Trucks.

In urma acestui acord, noul camion Freightliner Cascadia, fabricat de Daimler pentru piata nord-americana, ar putea deveni cel mai avansat camion produs vreodata in SUA.

“Cu aproape 400.000 de vehicule conectate in intreaga lume, Daimler este, detasat, liderul industriei in ceea ce priveste conectivitatea”, a declarat unul dintre membrii consiliului de administratie al Daimler, Wolfgang Bernhard.

Divizia din SUA a Daimler Trucks va utiliza platforma de cloud Azure pentru procesarea si analizarea datelor. “Daimler este un lider dacă ne gândim la solutii inovatoare si are mai mult de 40% din piata camioanelor grele din SUA”, a afirmat presedintele Daimler Trucks, divizia din SUA, Martin Daum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *