Constructorii de autovehicule: Tehnologiile digitale ne ajuta sa reducem emisiile de CO2

ghid-aceaProducatorii de autovehicule din Uniunea Europeana au investit sume importante, in ultimii ani, pentru a reduce emisiile poluante, iar tehnologiile digitale sunt esentiale in oferirea de solutii integrate, potrivit unui comunicat al Asociatiei Producatorilor de Automobile din Europa (ACEA). Strategiile de reducere a poluarii trebuie sa ofere solutii complexe, care sa integreze mai multe variabile, potrivit specialistilor ACEA.

Companiile sunt practic obligate, pentru a respecta normele anti-poluare tot mai dure, sa ia in calcul comportamentul soferului, anumite tipuri de carburant, sa-si schimbele flotelor si sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii. Insa, mai mult de atat, constructorii trebuie sa tina cont de noile tehnologii digitale, care pot ajuta la reducerea masiva a emisiilor de CO2. Un studiu arata ca sistemele inteligente de transport (ITS), care integreaza noile tehnologii digitale, pot contribui la reducerea emisiilor in medie cu 10%.

In anumite situatii, precum ambuteiaje sau mari aglomerari urbane, noile tehnologii pot reduce emisiile cu 25%. Totodata, sistemele care permit camioanelor sa mearga in convoi, pentru a reduce forta de frecare si, implicit, consumul de combustibil, pot reduce emisiile de CO2 cu 16%.

ACEA cuprinde cei mai importanti constructori de autovehicule din Europa, precum BMW, Daimler, Volkswagen, Volvo, Toyota și Renault.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *