NETOPIA mobilPay: Românii au făcut în 9 luni cu 15% mai multe plăți electronice decât în tot anul 2015

netopiaNumărul tranzacţiilor procesate de NETOPIA mobilPay, liderul plăţilor digitale din România, în primele 9 luni ale anului, a depăşit pragul de 3 milioane, cu 15% mai multe faţă de numărul total înregistrat în 2015. Până la finele lui 2016, volumul lor va ajunge la circa 4,5 milioane, cu 73% mai mult faţă de 2015, iar valoarea sumelor achitate digital va cumula 175 milioane euro, în creștere cu 30% față de anul trecut. Potrivit datelor companiei, de la începutul anului până în prezent, circa 30% din totalul tranzacţiilor NETOPIA mobilPay au fost realizate de pe dispozitive mobile.

”Plățile digitale cresc gradual, în toată țara. Dacă în anii anteriori, Bucureștiul genera peste 50% din totalul tranzacțiilor online și mobile, observăm că anul acesta orașe precum Cluj-Napoca, Brașov sau Constanța au urcat provincia peste Capitală”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilPay.

Smartphone-urile au fost utilizate cu precădere, ponderea lor din totalul achizițiilor online din primele trei trimestre fiind de 26%, în timp ce 4% dintre tranzacții au fost făcute de pe tablete. În ceea ce priveşte profilul şi segmentul de vârstă care a generat majoritatea plăților electronice și mobile, 70% dintre ele au fost făcute de români cu vârste între 25 și 44 de ani, în timp ce tinerii de 18 – 24 de ani au realizat 15% dintre plăţile digitale şi mobile realizate prin NETOPIA mobilPay. Bărbaţii sunt, în continuare, cei care fac majoritatea tranzacţiilor pe Internet, în proporţie de 60%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *