Compania de Drumuri a demarat procedurile pentru un drum expres catre aeroportul Henri Coanda

aeroport-henri-coanda1Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a facut un prim pas pentru realizarea unui drum expres intre autostrada Bucuresti-Ploiesti (A3), si aeroportul Henri Coanda, potrivit unui comunicat. Compania de Drumuri a anuntat ca a trimis Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP) documentatia aferenta acestui proiect. Acest drum ar fi o cale alternativa de acces la aeroport, in conditiile in care traficul pe Drumul National 1 se desfasoara, de multe ori, cu greutate.

ANAP urmeaza sa verifice actele pentru proiectele ”Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic pentru drum expres Legatura A3 – Aeroport Henri Coanda” si ”Realizare Expertiza Tehnica, Studiu de Fezabilitate si Elaborare Proiect Tehnic pentru Reabilitare DN 7C, km 44+000 – km 117+000”. ”In perioada imediat urmatoare, ANAP va finaliza procesul de verificare a documentatiilor de atribuire, urmand ca CNADNR sa publice, in maxim 3 zile, anunturile de participare in Sistemul Electronic de Acizitii Publice (SEAP)”, a informat CNADNR.

Proiectul drumului dintre A3 si aeroportul Otopeni este al doilea proiect de drum expres, o categorie noua de drumuri in Romania. Primul proiect, aflat intr-un stadiu similar, este al drumului expres de la Ploiesti la Bacau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *