Avira Antivirus: 200.000 de licenţe vor fi disponibile gratuit pentru elevii de liceu

aviraÎn parteneriat cu Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO şi Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Avira oferă gratuit antivirusul său din gama premium tuturor elevilor de liceu din România. Această iniţiativă are ca scop blocarea ameninţărilor cibernetice la care este expus zilnic unul dintre cele mai active grupuri de internauţi. Începând de astăzi, un număr de 200.000 (patru pachete a câte 50.000) de licenţe Avira Antivirus Pro au fost puse la dispoziţia elevilor care vor să îşi protejeze calculatoarele în faţa pericolelor din mediul online. Acestea pot fi obţinute accesând site-ul CERT-RO şi urmând instrucţiunile afişate pe pagina principală.

“Unul dintre obiectivele instituţiei noastre îl reprezintă promovarea și consolidarea culturii de securitate în domeniul cibernetic. Parteneriatul cu Avira ne permite să sporim nivelul de protecţie de care beneficiază o categorie vulnerabilă în faţa ameninţărilor cibernetice actuale”, a declarat Augustin Jianu, Director General CERT-RO.

Anunţul a fost făcut în cadrul celei de-a şasea ediţii a conferinţei anuale internaţionale „Noile provocări globale de securitate cibernetică”, organizată de CERT-RO alături de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *