Telekom Romania susţine viitorii IT-işti printr-o nouă serie de ateliere Coder Dojo

coderdojotkr2De-a lungul anului școlar 2016-2017, 130 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani vor învăţa programare şi electronică asistată de calculator (pe platforma de dezvoltare Arduino) la atelierele CoderDojo București Nord pe care Telekom le susține de 5 ani.

 

„Susţinut de Telekom Romania, Dojo-ul Bucureşti Nord este primul din ţară, locul unde se antrenează de 5 ani adevăraţi ninja ai tehnologiei.Suntem încântați că numărul copiilor crește semnificativ de la an la an – dovadă a popularității Atelierelor CoderDojo. Copiii învață aici jucându-se, dar ei pot fi viitorii noștri experți în programare sau în dezvoltarea de soluții de tip M2M sau Internet of Things. Credem că ideile lor se vor regăsi într-un viitor nu foarte îndepărtat printre soluțiile de business pe care compania noastră și nu numai le vor dezvolta pentru piață”, spune Ruxandra Vodă, Director Comunicare la Telekom Romania.

Grupa programatorilor începători, formată din 51 de copii, învață noțiuni introductive de programare cu ajutorul a două platforme dedicate celor mici (Khan Academy și Scratch), dar și abordări utile în cele mai diverse limbaje de programare, în funcție de ceea ce îi pasionează. Alți 48 de viitori tineri programatori avansaţi, cu până la 2 ani de activitate în cadrul Dojo-ului, se concentrează pe dezvoltarea de proiecte proprii precum jocuri, website-uri, versiuni pentru jocul Minecraft și aplicații pentru terminale mobile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *