Raport Colliers: Noi orase din Romania intra pe harta industriei de outsourcing

ramona-marusac-associate-director-office-agency-colliers-internationalRomania a evoluat de la o destinatie interesanta pentru companiile de outsourcing la o destinatie al carei succes a fost deja dovedit, iar in prezent gazduieste peste 100.000 din cei 600.000 de angajati din industria de profil din Europa Centrala si de Est, arata datele companiei de consultanta imobiliara Colliers International.

„Perceptia Romaniei in randul companiilor de outsourcing s-a schimbat considerabil in ultimii ani, iar tara noastra a demonstrat ca este o destinatie de succes, atat din punct de vedere al calitatii resursei umane, cat si al costurilor cu angajatii si spatiile de birouri. Industria in sine a evoluat mult de la o abordare bazata pe costuri catre una care are in vedere mai ales calitatea si este foarte important faptul ca largirea spectrului de interes pentru Romania vine prioritar din valoarea si calitatea serviciilor livrate. Acestea au fost printre concluziile evenimentului Deloitte Shared Services Conference, la care am participat recent la Lisabona, alaturi de peste 1.080 de delegati din peste 700 de companii”, a povestit Ramona Marusac, Associate Director in cadrul departamentului de birouri al Colliers International, singura companie de consultanta imobiliara prezenta la conferinta Deloitte.

In marile orase secundare din Romania, precum Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Brasov, sunt in curs de dezvoltare mai multe proiecte de birouri, care totalizeaza o suprafata de aproximativ 200.000 mp de birouri, ce va fi livrata pe piata in urmatoarele 18-24 de luni. Pe masura ce apar presiuni legate de disponibilitatea fortei de munca si de costurile cu salariile in aceste orase, atentia companiilor incepe sa se indrepte catre o serie de alte orase cu universitati, precum Craiova, Oradea, Targu Mures, Bacau si Galati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *