Uzina Dacia: Renault numeste un nou director

dacia-dokker3Constructorul auto Renault a numit un nou director la conducerea uzinei Dacia de la Mioveni, francezul Christophe Dridi (47 ani), din data de 1 octombrie, potrivit unui comunicat. Acesta il inlocuieste pe Cornel Olendraru, avand o experienta de 23 de ani in cadrul concernului francez. Dridi va fi responsabil de productia masinilor Dacia, la care lucreaza peste 7.000 de salariati. Olendraru va prelua un alt post, cel de director industrial pentru regiunea Eurasia. El va superviza activitatea Renault in Romania, Turcia si Rusia.

Din punctul de vedere al companiei franceze, cea mai mare provocare este piata din Rusia, care in prezent este in scadere, dar ramane cu un potential urias. In cadrul Renault, Dridi lucreaza din 2009 ca director de productie al uzinei din Casablanca si, ulterior, la uzina din Tanger a Renault. Actualul sef al uzinei, Cornel Olendraru, ocupa pozitia de director din 2013. El a condus departamentul de fabricatie din cadrul uzinei incepand din 2010.

Pe platforma industriala de la Mioveni, uzina Dacia produce modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway si Duster. Capacitatea maxima a uzinei este de 350.000 de unitati pe an. In mai putin de un minut, o masina iese pe banda de montaj a uzinei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *